Factcheck bewering 70% van Audi TT-rijders is man

Vandaag was Per Peschar gast bij BNR Autoshow. Ikzelf was, helaas, niet in de gelegenheid om deze uitzending live te luisteren, maar in mijn Twitter timeline zag ik na afloop een uitspraak van de PR manager van Audi Nederland over typische eigenaren van een Audi TT. Natuurlijk wilde ik even deze bewering op waarheid controleren.

Tweet BNR Autoshow

Net zoals BNRautoshow dacht ik ook dat de percentages anders zouden liggen.

Factcheck

Voor de analyse heb ik mijn toegang tot VWE Trendweb gebruikt. Hierbij heb ik Audi TT en Audi TT roadster geselecteerd in de parktellingen en verdeeld naar eigenaar en geslacht. Deze cijfers kwamen eruit rollen:

audi-tt-geslacht

In categorie Overig zitten de TT’s die eigendom zijn van een rechtspersoon of autobedrijf. In totaal (TT en TT roadster bij mekaar opgeteld) kom ik op 60,9%. Per heeft dus een ruime afronding toegepast šŸ˜‰

Het leek me ook wel even aardig om te bekijken hoe dan de verdeling is naar leeftijdcategorien:

Verdeling Audi TT naar geslecht en leeftijdcategorie
Verdeling Audi TT naar geslecht en leeftijdcategorie
Verdeling Audi TT roadster naar geslecht en leeftijdcategorie
Verdeling Audi TT roadster naar geslecht en leeftijdcategorie

Reacties

Voordat deze posting online was, ontstond er op Twitter al de nodige verklaringenĀ  aka excusesĀ over deze factcheck:

Case closed!

EĆ©n antwoord op “Factcheck bewering 70% van Audi TT-rijders is man”

Reacties zijn gesloten.