OHRA – Commercial “Schade. Navigatie. Hersteld.”

In januari 2014 had OHRA een commercial waarin een gezinnetje aan de ene kant veel pech had, maar vooral kon genieten van klein geluk in de vorm van een nieuwgeborene. In deze commercial was een cameo opgenomen die linkte naar deze blog in de vorm een door mij verzonnen kenteken. Gisteren ging op Youtube kanaal van OHRA het grappigeĀ vervolg op deze commercial live. Ook in deze commercial zit het cameo-kenteken nog (bedankt!), maar een ander kenteken. Daarnaast zitten er wat kleine rariteiten in die deze blog graag opspoort. Leukste detail wat mij betreft, de restanten van de hap die de politie-agent op zijn mondhoek heeft.

Volvo

De Volvo met het niet bestaande kenteken 0-KTV-84 wordt zoals gezegd wederom gebruikt:

blog-ohra-0ktv84-part2

Stille van de politie

In deze reclame wordt de Volvo aangehouden door een politie duo rijdend in een blauwe Golf:

blog-ohra-xjtv30

Beetje dichterlijke vrijheid, want erg realistisch lijkt het me niet dat de politie in een 99-er auto surveilleert:

blog-ohra-xjtv30-vwe

Dichterlijke vrijheden

In de reclame zitten nog 2 dichterlijke vrijheden. Beide zijn in 1 shot te vangen:

blog-ohra-dichterlijke-vrijheden

De eerste zit ‘m in de plek die de Volvo neemt op het wegdek. Duidelijk is te zien dat hij keurig in een vakje voorgesorteerd staat. Er is geen plek voor een andere auto ernaast. Dat zou zelfs gevaarlijk zijn. In het volgende shot gaat echter de politie-auto naast de Volvo staan:

blog-ohra-dichterlijke-vrijheden-2
Zie ook vieze mondhoekje van de agent šŸ˜‰

De andere dichterlijke vrijheid heeft te maken met het gekozen schadebedrijf. Dit fictieve schadebedrijf is Autoschade v.d. Berg te zijn. Het grappige is dat er wel meer honden Fikkie heten, maar dat er in het echie ook meer schadeherstelbedrijven in Nederland zijn die Van Den Berg heten (en een aantal daarvan is lid van Schadegarant, het schadesturingssysteem van oa OHRA):

Van den Berg Autoschade uit Goes en Vlissingen (Schadegarant lid)

A.A.S. Autoschadeherstelbedrijf A. van den Berg uit Nieuw-Vennep (Schadegarant lid)

Autoschadespecialist Van den Berg uit Amstelveen

Autoschadebedrijf Koos van den Berg uit Winkel

– Er is ook nog een Van der Bergh

Allemaal zijn het niet de bedrijven die afgebeeld wordt in de video. En daar begon voor mij de sport om de exact locatie te achterhalen šŸ˜‰

Gelukkig zitten er een aantal aanwijzingen in de beelden:

ohra-vdberg-autoschade

Het gebouw is namelijk opvallend en voor het gebouw wappert een vlag van Omnia, een caravan en camper schadeservice. Gelukkig zijn er daarvan niet zo veel in Nederland, dus werd het een koud kunstje om Autoschade S. v.d. Heuvel (ook Schadegarant lid) te vinden:

ohra-vdheuvel-autoschade
Foto van website S. v.d. Heuvel

Krokodil cameo

De paarse krokodil is een terugkerend item in de reclamesĀ van OHRA.Ā  Deze is ooit geintroduceerd in 2002 als voorbeeld van bureaucratie en wordt inmiddels telkens subtiel verwerkt in elke nieuwe reclame van OHRA. Ook deze keer is hij weer aanwezig (op dezelfde plek als de vorige reclames met dit gezin): op het dashboard

ohra-paarse-krokodil-part271

 

 

EĆ©n antwoord op “OHRA – Commercial “Schade. Navigatie. Hersteld.””

Reacties zijn gesloten.