Moederdag kentekens, ze bestaan!

Via Twitter werd ik attent gemaakt op een Facebook inhaker van AllSecur op moederdag. In deze inhaker werd getreurd over het feit dat er in Nederland geen enkel kenteken is met MA of MAMA erin. Natuurlijk zocht ik het even uit.

Inhaker

allsecur_mama

In de nieuwe kentekenreeksen worden geen klinkers gebruikt. Vroeger werden deze echter wel gebruikt. Als er dus nog mama-auto’s rondrijden, moet uit oudere jaren komen. Via een Facebook reactie werd ik gehint op de jaren zestig.

Zijn er nog MA-kentekens?

Yep, ik heb er 14 198 gevonden! Hier een aantal:

ma-kentekens

De mooiste is wat mij betreft de Bambino Sport, mooie link naar moederdag:

Kenteken MA-51-14, Bambino Sport

Er blijkt zelfs een foto van deze Bambino op internet te staan:

ma5114-bambino-sport

UPDATE 12 mei 2014: Met dank aan de scherpe lezer Coen bleek ik gisteren iets te kort door de bocht te gaan. Bij het opvragen had ik de dataset verkleind naar enkel jaren vijftig records. Daaruit kwam het aantal van 14 MA-kentekens. Dit bleek echter iets te kort door de bocht. Als de datumvelden iets ruimer gezet worden, kom ik maar liefst op 198 kentekens!

Een download van alle MA-kentekens is hier te vinden:

ma-kentekens-dd20140512

6 antwoorden op “Moederdag kentekens, ze bestaan!”

  1. Hallo,
    Ik vroeg me af hoe je deze kentekens gevonden hebt. Is daar een toegankelijke database van?

    1. Bij mijn werkgever VWE beschikken we over deze gegevens Daarnaast biedt RDW soortgelijke data ook kosteloos aan in de vorm van Open data.

  2. Er zijn er zelfs meer dan 14. van de combinatie MA-00-00 zouden er ongeveer 30 moeten zijn, afgegeven in 1963. 00-00-MA zouden er ongeveer 60 moeten zijn, afgegeven in 1969. En van de combinatie 00-MA-00 ongeveer 100, afgegeven in 1975.
    Het is trouwens goed dat er geen klinkers meer gebruikt worden. Een leuke anekdote is dat mensen in Frankrijk vroeger werden uitgelachen als ze daar op vakantie gingen. Bij navraag bleek dat het kwam omdat ze de combinatie NU (naakt in het Frans) in hun kenteken hadden,

    1. Coen, ik had inderdaad enkel in de jaren vijftig gezocht, dus ik zal nog een query laten draaien en indien nodig de posting updaten, bedankt!

Reacties zijn gesloten.