Volkswagen – Je zal er maar een hebben

De laatste tijd is het rustig op het front van kentekengebruik in commercials. Weinig nieuwe aanwinsten die op deze blog de aandacht kunnen krijgen.
Vorige week kwam Volkswagen Nederland echter met wederom een amusante reclame op de proppen. De in Nederland geschoten reclame heeft zelfs in 1 shot 3 gele kentekens in zich.

In eindshot komt de zilveren Golf en 2 beeldvullers in het vizier:
blog-volkswagen-6tjt63

De kentekengegevens van de Golf met kenteken 6-TJT-63 zijn als volgt:

blog-volkswagen-6tjt63-vwe

De Passat op de achtergrond met kenteken RD-HH-01 is als volgt geregistreerd bij RDW:

blog-volkswagen-rdhh01-vwe

De vreemde eend in de bijt in het plaatje is de Ford aan de rechterkant. Aangezien deze auto niet tot de VW-familie behoort, is het logo ook weggepoetst in de montage. Ook het kenteken is niet helemaal leesbaar, slechts 73-NBJ. Van 9 mogelijke kentekencombinaties zijn er 8 aan een Ford gelinkt, 1 aan een Suzuki Splash. Slechts 1 kenteken behoort toe aan een Ford C-max in blauwe kleur, de 73-NBJ-2:

blog-volkswagen-73nbj2-vwe

Opname lokatie eindshot

In hetzelfde shot zie je op de achtergrond een bedrijfsnaam staan: geolog. Daarmee werd het een koud kunstje om de opnamelokatie van dit shot te achterhalen: het parkeerdek bovenop Villa Arena.

UPDATE 28 oktober 2014:

Bij het bekijken van het Youtube kanaal van Volkswagen Nederland viel me op dat er een maand na deze commercial 2 tag-ons zijn gemaakt. In elke tag-on wordt aandacht gegeven aan een ander model uit de Volkswagen familie

Tagon 1 – VW up!

blog-vw-1szb61

De specs van deze Up! bij RDW zijn als volgt:

blog-vw-1szb61-vwe

Tagon 2 – VW Golf Variant

blog-vw-7tdg28

De RDW-gegevens van deze Volkswagen zijn de volgende:

blog-vw-7tdg28-vwe