Skoda – Fabia commercial 2014

Skoda komt veelvuldig voor op deze blog met haar commercials. Ook de reclame voor de nieuwe Fabia krijgt alhier aandacht. Het gebruikelijke recept van Skoda commercials zijn namelijk gelijk. Men pakke een internationale versie, en men gebruikt een video-editor om een Nederlands kenteken erin te plakken.

De editor had ditmaal veel werk aan deze commercial. In diverse scenes was een geel plakaat nodig met kenteken 3-XVK-61:

blog-skoda-fabia-3xvk61

Aangezien overduidelijk het oorspronkelijk Tsjechische kenteken voorzien van een Nederlands exemplaar, is het ook niet zo wonderlijk dat de kentekengegevens niet overeenkomen met afgebeelde auto (witte versus blauwe Fabia):

blog-skoda-fabia-3xvk61-vwe

Speciale Duitse versie

Bij het opzoeken van de originele versie op Youtube kwam ik een bijzondere tegen die in Duitsland is uitgezonden. In deze variant wordt er niet gekliederd met verf, maar speelt een papegaai de hoofdrol:

Het unieke aan deze commercial is het gebruik van Shazam waarbij de kijker van de commercial wordt uitgedaagd om zijn mobiel bij de TV, PC of tablet te houden om het geluid van de nieuwe Skoda Fabia te ontdekken:

blog-skoda-fabia-shazam

Ander opvallend aan deze reclame is dat de Duitsers blijkbaar ook de video-editor hebben ingezet:

blog-skoda-fabia-german-licenseplate

In de echte internationale versie is namelijk het Tsjechische kenteken overduidelijk zichtbaar:

blog-skoda-fabia-czech-licenseplate