Ditzo – Duitse autoweken

Verzekeringsmaatschappij Ditzo heeft deze weken een speciale actie onder de noemer “Ditzo Duitse Autoweken”. Waarom dit supertoll is, ontgaat me een beetje, maar de actie laten ze ondersteunen met een filmpje met een bloemlezing over Duitse zaken. Alleen zit er een storende fout in…

ditzo-duitse-autoweken

Video

In de commercial (?) komt tot 2 maal toe een niet Duitse auto vol in beeld:

ditzo-duitse-autoweken-mini
Groene mini met Engels kenteken

En later een mogelijk Nederlands geregistreerde Mini:

ditzo-duitse-autoweken-mini-54be98
Flying Mini met kenteken 54-BE-98

Van deze mogelijke Nederlandse oldtimer is, helaas, geen informatie bekend.

Verklaring

Tja, op de actie site van Ditzo staat waarschijnlijk de verklaring voor gebruik van de Mini:

ditzo-actiesite
Tekst op Ditzo actiesite

Ze rekenen de bouw van Mini door BMW mee als Duitse auto… Als we zo beginnen, lust ik er ook nog wel een paar. Ford wordt bijvoorbeeld in dit geval niet tot Duitse auto gerekend. Daarnaast worden sommige modellen van de Duitse fabrikanten ook elders geconstrueerd . Mijn ouders hebben bijvoorbeeld een Opel Agila gekocht. Niet vanwege het merk Opel, maar puur omdat deze auto door Suzuki wordt gefabriceerd.