Sidecode11 uitgifte gestart voor brom- en snorfietsen

Op 16 januari 2014 had deze blog de landelijke primeur over de nieuwe kentekencombinaties die RDW had bedacht om toekomstbestendig te blijven in de uitgiftes van kentekens door deze dienst. Destijds werd al aangegeven dat de 4 nieuwe kentekencombinaties, ook wel sidecodes genoemd, nodig waren doordat de bestaande reeksen op korte termijn zouden opraken voor brom- en snorfietsen. De exacte termijn van wachten duurde uiteindelijk tot 16 januari 2015 oftewel exact 1 jaar na de bekendmaking van de primeur op deze blog. En zo heeft deze blog wederom een primeur te pakken met het nieuws dat gisteren RDW is begonnen met het uitgegeven van sidecode11 voor Brom- en snorfietsen.

Sidecode 11 tot en met 14

De nieuwe bedachte sidecodes zijn vorig jaar als volgt gecommuniceerd:

kenteken-sidecode11-14

Welke brom- en snorfiets heeft de primeur?

Terwijl bij personenauto’s de uitgifte van een nieuwe kentekenreeks leidt tot veel persreuring vooraf en RDW de uitreiking van eerste kenteken gebruikt voor een persmomentje, het liefste met de Minister is op 16 januari 2015 met stille trom het kenteken DBB-01-B door de computers toebedeeld aan een Iva Jet Snorscooter.

dbb01b-kentekenopzoeken

Wanneer komt nieuwe reeks voor personenauto’s

Leuk en aardig natuurlijk zo’n nieuwe uitgifte, maar zoals gezegd de aandacht gaat veel meer uit naar de uitgifte van nieuwe kentekens voor personenauto’s. Dit is ook duidelijk te merken in het zoekverkeer dat deze site mag verwerken. In toenemende mate proberen mensen te achterhalen welk kenteken hun nieuwe bestelde bolide mogelijkerwijs zal krijgen, waarbij sommige mensen hopen dat deze voorzien wordt van de nieuwe reeks in kentekenvalkjargon sidecode9 genoemd.

Kenteken.TV heeft voor die mensen een tool ontwikkeld die een voorspelling probeert te maken van het kenteken dat RDW mogelijkerwijs zal uitgeven op een datum in nabije toekomst:

KentekenVoorspeller personenauto’s

Deze voorspelling wordt dagelijks aangepast en geactualiseerd. Volgens de laatste voorspellingen lijkt de nieuwe reeks in de laatste weken van april uitgebracht te worden.

De nieuwe reeks gestart bij brom- en snorfietsen zal in ieder geval nog lang niet op personenauto’s voorbij komen. Dat duurt nog meerdere jaren.

3 antwoorden op “Sidecode11 uitgifte gestart voor brom- en snorfietsen”

  1. Idee/vraag > is het een idee of mogelijk om op deze site gefotografeerde kentekens te plaatsen van verkeersovertreders waar de politie niets mee doet? Bijvoorbeeld mensen die gewoon niet willen stoppen op een zebrapad, zelfs als al iemand oversteekt? Misschien kan dat ook helpen dit soort gevaarlijke situaties te verminderen in ons land…Ik dacht er over om zelf hiervoor een website op te zetten en aangezien ik bij toeval op deze site kwam kan dat misschien ook op deze site worden vermeld…Er worden immers nog steeds aardig wat ongelukken veroorzaakt en vooral ouderen worden daarvan de dupe (spreek overigens niet voor mij zelf, zie het wel met regelmaat gebeuren).

    1. Sympathiek idee, maar op deze website zal hiervoor geen ruimte komen. In ons land hebben we namelijk rechten en plichten over privacy, en ik voorspel nu al dat diverse mensen een beroep hierop gaan doen als zo’n site live gaat. Controle over rechtvaardiging om iemand anders te fotograferen en te kijk te zetten is ook lastig toe te passen

Reacties zijn gesloten.