Kenteken.TV update – laatst uitgegeven kenteken voor meerdere voertuigsoorten en embedmogelijkheid

Op de site van Kenteken.TV is al lange tijd een tool beschikbaar om het laatst uitgegeven kenteken voor een personenauto (en daarmee ook campers, quads, etc.) op te vragen. Een veel gehoorde vraag was om hetzelfde inzicht te geven voor andere voertuigcategorieën. Deze zin is expres in de verleden tijd gesteld, want sinds vanavond is op deze vraag een antwoord verschenen op Kenteken.TV. Daarnaast is in de update een eerste versie gemaakt om laatst uitgegeven kenteken te embedden in andere sites.

Meer voertuigsoorten laatst uitgegeven kenteken

1  van de populairste pagina’s van Kenteken.TV is de publicatie van laatst uitgegeven kenteken voor personenauto’s. Naast deze voertuigsoort wordt vanaf nu ook laatst uitgegeven kenteken van de volgende voertuigsoorten weergegeven:

Mogelijkerwijs zal in de toekomst ook voor deze voertuigsoorten een kentekenvoorspeller gemaakt worden. Hiervoor is echter eerst data nodig over het aantal kentekens dat op dag-, week- en maandbasis aangemaakt wordt.

Widget/embed

Speciaal voor de mensen die een makkelijkere manier zoeken om laatst uitgegeven kenteken te publiceren op hun eigen portaal, is er een widget ontwikkeld. Deze widget kan embedded worden in de eigen site. Door middel van een iframe aanroep kan laatst berekende kentekenplaat voor de verschillende voertuigsoorten worden getoond:

Basis URL: https://www.kenteken.tv/laatstekenteken.php?embed

Parameter type:

  • persauto = personenauto (default)
  • bedrijfsauto = bedrijfsauto
  • aanhanger = aanhanger of caravan
  • motorfiets = motorfiets

De getoonde kentekenplaat wordt getoond door binnen de ruimte die gedefinieerd is voor de iframe. Door middel van de elementen height en width kan dit strakker worden ingeregeld, bijvoorbeeld:

<html lang="nl">
<body>
<iframe src="http://www.kenteken.tv/laatstekenteken.php?embed&type=motorfiets" width="300px" height="64px" scrolling="no" frameborder="0"></ iframe>
</body>
</html>

Eventuele andere voorbeelden zijn hier te vinden: http://www.kenteken.tv/embed-laatstekenteken-example.html

DISCLAIMER: De website Kenteken.TV is vooralsnog niet ingericht om embed te worden op hightraffic websites. Voor het gebruiken van de embed code op zo’n soort site wordt u verzocht contact op te nemen om eventuele andere mogelijkheden te bespreken.

UPDATE 30 april 2015: Op verzoek van Carblogger is de embed nu ook geschikt gemaakt om met houdertekst te tonen. Hiervoor dien je de volgende parameters te vullen:

Parameter houder:

  • J = Ja
  • N = Nee (Default)

Parameter houdertekst: String, het beste URL encoded

Voorbeeld embed URL met houdertekst:

https://www.kenteken.tv/laatstekenteken.php?embed&houder=J&houdertekst=embed%20test