Peugeot 405 cijferanalyse

Via Twitter kwam de vraag van Perry Snijders om eens nader te kijken naar de overblijfselen van Peugeot 405-jes in Nederland. Aangezien Twitter een vluchtig medium is, hierbij nogmaals de infographic van deze korte cijferanalyse.

Infographic

peugeot-405-cijferanalyse

Rap Nederland vertrokken

In de cijfers vond ik nog een opvallende trend. In januari 2008 waren er nog meer dan 11.000 Peugeot 405 in Nederland. In de afgelopen jaren is het aantal dus flink afgenomen. Mijn vermoeden was dat dit vooral kwam door exporten naar Afrikaanse landen, maar de sloopkogel blijkt een vaker gebruikt alternatief (op basis van VWE Trendweb gegevens):

peugeot-405 peugeot-405-export-demontage

Mijn herinnering

Mijn herinnering aan Peugeot 405 is vooral de speciale Dakar versie. In mijn kamer had ik daar een poster van. Destijds vond ik ‘m mooie witblauwe looks hebben. Helaas kan ik geen versie van de poster vinden via Google voor een stukje nostalgie. Houden we dit maar als alternatief:

047_PM_Peugeot_405_T16_Presentation

In dezelfde periode bouwde ik ook graag de TurboTwin DAF na van Lego 😉