Sixt – Commercial Ruimte nodig

Dichterlijke vrijheden in reclames heeft deze blogpostings in meerdere variaties gezien. Een loot aan de stam is echter toegevoegd door de makers van de Sixt commercial met de titel “Ruimte nodig? Gefixt met Sixt”. In de reclame speelt een jong verliefd stelletje de hoofdrol in combinatie met een inmiddels zeldzame Daihatsu Charade. Nog zeldzamer is echter het uitrustingsniveau van deze auto in de reclame….

Commercial

Gebruikte Daihatsu

In de reclame wordt een inmiddels zeldzame auto gebruikt: Daihatsu Charade. Het kenteken van deze auto is duidelijk leesbaar in 1 van de scenes:

blog-sixt-daihatsu-hhlg29

De kentekengegevens van de gebruikte bolide is niet het bijzonderste in deze reclame:

blog-sixt-daihatsu-hhlg29-vwe

Speciale optie

Het onhandige stelletje is tijdens hun amoureuze toestanden niet zo handig bezig en zorgen ervoor dat de Charade aan de rol gaat. Met een kleine touch raakt deze Japanner een geparkeerde Zweed. Prompt komt er een speciale optie van deze Charade aan het licht:

blog-sixt-daihatsu-hhlg29-airbag

Zeker bijzonder als je bedenkt dat een airbag voor de bestuurde begin jaren negentig in deze autoklasse verder van standaard was, laat staan dat er ergens in de folder van Daihatsu Nederland voor dit type het woord uberhaupt 1 maal staat. Een blik op de autospecificaties van destijds bevestigt dat beeld.

Charade anno 2015

De Daihatsu Charade was met name in de jaren negentig een populaire keuze. In de statistieken zie je dit ook overduidelijk. Momenteel rijden er 5823 Daihatsu Charades rond.

daihatsu-charade-nederland

Dit aantal is zelfs nog ietsjepietsje hoger als we de Daihatsu Charades meerekenen die gebaseerd waren op een ouder type Yaris, maar door de hoge kosten van een nieuwe typegoedkeuring op kentekenbewijs als Toyota staan.

Verhuur BMW

Aan het einde van de commercial komt nog een nieuwere BMW in beeld:

blog-sixt-bmw-1zkk82

Deze auto uit Bayern heeft de volgende kentekengegevens:

blog-sixt-bmw-1zkk82-vwe

 

2 antwoorden op “Sixt – Commercial Ruimte nodig”

Reacties zijn gesloten.