Kenteken.TV augustus update

Zomers in Nederland worden tegenwoordig gekenmerkt door uitersten. Zo zit je graag buiten in het zonnetje op een terras of rij je met je cabriolet over fraaie weggetjes met dak eraf. Zo zit je echter ook dankzij de regen binnen. Een mooie gelegenheid om enkele wijzigingen door te voeren in de pagina’s van Kenteken.tv!

Interactieve keuze kenteken.tv tools

De lijst met Kenteken.tv tools en data visualisaties begint steeds grotere vormen aan te nemen. Een simpel lijstje verandert zo snel in een onoverzichtelijke brij aan mogelijkheden. Om enige orde in deze chaos te brengen, biedt de hoofdpagina van Kenteken.TV de mogelijkheid te filteren in de mogelijkhe tools:

kentekentv-homepage-tools-filtering

Uitgebreidere mogelijkheden Nieuwe oldtimers en 300 kW+ club

2 populaire plekken voor bezoekers van Kenteken.TV zijn de speciale data visualisaties die gemaakt zijn. De ene toont de 150 nieuwste oldtimers van Nederland. De ander toont de nieuwste 150 bolides van Nederland met 300kW aan vernogen of meer.

Beide lijsten bevatten dus 150 rijen met gegevens. In de vorige versie was het al mogelijk om deze lijsten te sorteren. In de nieuwe update zijn er echter een flink extra mogelijkheden toegevoegd:

  • Zoek functie
  • Card of detail weergave
  • Kolommen aan- of uitzetten

Zoek functie

Met de nieuwe zoekfunctie is het mogelijk om razendsnel een filtering toe te passen in de tabel. Alle kolommen zijn doorzoekbaar:

kentekentv-zoeken-tabel

Card of detail weergave

Op je smartphone zijn grote tabellen niet altijd lekker leesbaar. Speciaal voor deze gebruikers is er nu ook de mogelijkheid om de gegevens van 1 rij op een andere manier weer te geven in de zogenaamde cardview of detailweergave. Rechtsboven de tabel is deze functie beschikbaar:

kentekentv-cardview-tabel

Voor op je smartphone vergroot deze functie de leesbaarheid van deze pagina’s:

2015-08-16 15.18.46

NOOT: Voor het maken van deze animated GIFs heb ik een nieuw pareltje gevonden. Met de tool ScreenToGif is het voor iedereen heel gemakkelijk om in een handomdraai snelle uitlegvideootjes te maken.