Meest duivelse kenteken van Nederland

Sinds maart dit jaar worden voor personenauto’s een nieuwe kentekencombinatie uitgegeven. In vaktaal heeft deze combinatie sidecode 9. Deze combinatie is opgebouwd als 2 letters-3cijfers-1 letter. Veel mensen vinden deze nieuwe combinatie niet leuk, want er zijn zo weg afkortingen mee te bedenken door de cijfers in het midden. Alhoewel de cijfers ook leuke taferelen kan opleveren, krijgen de letters meer aandacht. Bij de vorige lettercombinaties hield RDW een lijst van lange lijst van verboden lettercombinaties bij. 1 van die combinaties is echter bij sidecode9 wel beschikbaar…

Vandaag is namelijk het kenteken GV-666-D uitgegeven:

Zowel GVD als 666 hebben in bepaalde geloofsovertuigingen een betekenis die refereert aan de dark side. De auto die met dit kenteken mag rondrijden is een witte BMW 218I Gran Tourer, een auto die door BMW-puristen ook al als duivels wordt gezien en niet zozeer vanwege het motorvermogen of rijplezier….

4 antwoorden op “Meest duivelse kenteken van Nederland”

  1. Ik heb ‘m vandaag eindelijk gespot! Zag hem rijden in Haarlem op de randweg. Helaas geen foto kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.