Uitgifte sidecode9 gestart voor personenauto’s

“de dag die je wist dat ging komen” is toch nog sneller gekomen dan voorspeld. Gistermiddag (zondag) werd Kenteken.TV benaderd door een journalist over de mogelijke datum van introductie van nieuwe kentekencombinatie. Volgens de voorspellingen zou deze eind april geïntroduceerd worden. Vanochtend bleek dat de verslaggever niet zomaar zijn zondagsrust had opgegeven. Hij had simpelweg een primeur te pakken die hij goed wilde uitnutten. Ook Kenteken.tv is echter goed vertegenwoordigd op deze dag.

Uitreiking

Tot het laatste moment heeft RDW een geheim bewaard over de wisseling naar sidecode9. De wisseling wordt geheimgehouden doordat de mythe is ontstaan dat de introductie van nieuwe kentekencombinaties mogelijkerwijs negatief effect zou hebben op de verkoop van auto’s. Aangezien RDW dit niet op zijn geweten wil hebben, is het exacte switchmoment altijd onbekend.

Vanochtend ging de trossen los en werd de aankondiging van het kenteken aangekondigd. Minister Schultz van Haegen had de eer om dit kenteken uit te reiken aan stichting Save the children:

uitgifte-gb001b

Het laatst uitgegeven kenteken voor sideode8 is geeindigd op 8-ZVK-67. De kentekenhistorie tijdlijn van Kenteken.TV is in ieder geval bijgewerkt met de laatste informatie.

Pers

De introductie van een nieuwe combinatie krijgt altijd veel attentie in de media. Ook Kenteken.TV deed hierbij graag mee. Zo kwamen we in uitzendingen van RTV NH en Radio2. Later vandaag komt Kenteken.TV ook nog live op BNR.

 

Later meer informatie