Zilveren kruis – commercial najaarscampagne

1 januari is voor veel zorgverzekeraars een belangrijke datum. In de 1-2 maanden voor deze datum kan je namelijk mensen proberen weg te halen bij andere zorgverzekeraars. Het is daarom niet verwonderlijk dat Zilveren Kruis juist in deze periode een commercial lanceert om hun marketinginspanningen te ondersteunen.

Commercial

Citroen

blog-zilverenkruis-4rst07

De zilveren Citroen in deze reclame komt duidelijk met zijn kenteken in beeld. Dit kenteken lijkt normaal, maar is het niet. Qua opbouw is het kenteken 4-RST-07 van het type sidecode8. In deze sidecode is echter de letter R niet gebruikt voor de normale gele platen.

Vrachtwagen

Harm Edens reist en rijdt mee naar de overkant van de plas. Op eerste gezicht zou het meest logische zijn dat het gaat Engeland. De vrachtwagen in beeld heeft echter geen Engels kenteken, want aan de linkerkant van de plaat zie je blauwe balk van de EU-kentekenplaten. In Ierland hebben ze deze platen echter wel en rijden ze ook links bovendien

blog-zilverenkruis-ce02gzn

In Ierland zijn er net zoals in Nederland veel sites waarop je voertuiggegevens kan opvragen op basis van het Ierse kenteken. Bijvoorbeeld Motorcheck.ie levert voor kenteken C02 GZN geen Volvo FL6 truck op, maar een Foden Alpha 3000

 

 

 

Eén antwoord op “Zilveren kruis – commercial najaarscampagne”

  1. Het is wel degelijk een Brits kenteken. I.t.t. veel andere landen, waar het (inmiddels) verplicht is, is de EU-band in het VK optioneel.

    De gegevens die de Ierse website levert betreffen ook het Britse voertuig met dat kenteken, jouw conclusie dat het bij een Foden Alpha hoort i.p.v. een Volvo is dus juist. Zie ook https://www.vehiclecheck.co.uk/?SC=132&vrm=ce02gzn

    Een Iers kenteken heeft een heel ander format: JJXLLCCCCCC, waarbij JJ staat voor de laatste twee cijfers van het jaar, de X sinds 2013 voor de eerste (1) of de tweede (2) helft van het jaar, LL voor de één- of twee-letterige districtscode en CCCCCC een volgnummer van maximaal 6 cijfers.

    Overigens ben je een E vergeten in het kenteken in de laatste zin.

Reacties zijn gesloten.