Vodafone – Network crew

Vodafone heeft al jarenlang haar eigen versie van “may the force be with you” in de vorm van de slogan “power to you”. Op zich een grappige slogan voor een bedrijf dat vooral verbindingen tot stand moet brengen. In de nieuwste reeks commercials laten ze de netwerk gedachte duidelijker blijken met hun zogenaamde Network crew. Eerder hebben we in hetzelfde genre de smartphone crew gezien, maar deze bemanning dient te zorgen voor de juiste bereik voor onze technologische precious. Om in den lande op elke plek het bereik te bewijzen maken ze gebruik van een niet alledaagse bedrijfswagen.

Commercial

Network crew car

blog-vodafone-networkcrew-vjnp56

 

A.F. Sluitdijk

In de commercial rijdt de network crew door heel Nederland. Er komt daarin ook een typisch Hollands beeld voorbij, waarbij de Mitsubishi over de Afsluitdijk rijdt met in de verte het standbeeld van Cornelis Lely:

blog-vodafone-networkcrew-lely

Dit standbeeld doet mij altijd denken aan een sketch van André van Duin aka Anton Frederik Sluit ter ere van een benodigde verbouwing voor theater Carré. Velen zullen dit niet kunnen heugen, maar good old Youtube wel (specifieke stukje komt op 2:47):

Power to Youtube!