Gamma – commercial Ik vertrek

“Ik Vertrek” is een populaire televisieprogramma op de Nederlandse televisie. Menig Nederlander zit bij een uitzending op de bank te hopen op chaos en wanhoop van emigrerende medelanders. Creatieve kijkers pakken graag 1 van de kentekenapps van VWE/Finnik om snel te achterhalen of de auto die door zo’n vertrekkende familie wordt gebruikt al in het Nederlandse kentekenregister is uitgeschreven oftewel op export is gezet. In veel afleveringen speelt de verbouwing van het nieuwe onderkomen een belangrijke rol. En zou je niet zeggen dat Nederlandse emigranten naast de pindakaas, kilo kaasblokken en hagelslag bouwmaterialen uit een Nederlandse bouwmarkt zouden moeten meenemen? Gamma zegt het in hun nieuwe reclame.

Commercial

Rode MercedesPeugeot

Het klinkt mij niet alledaags om een rode oldtimer Mercedes als verhuisgoeder annex klusbus in te zetten, laat staan een rode Peugeot 404 zoals toch echt in deze reclame wordt getoond (bedankt Coen voor correctie!). Gamma zegt van wel:

blog-gamma-mercedes-59ehb6

Van deze rode Mercedes zou ik graag de specs vertellen, helaas is echter het kenteken voor deze commercial aangepast naar een niet-bestaand exemplaar. De letter E in 59-EHB-6 is niet mogelijk in het Nederlands kentekensysteem.

Gamma bezorgwagen

De Gamma bezorgwagen komt met haar kenteken slechts gedeeltelijk in beeld in deze commercial: ??-848-F. Aangezien echter bedrijfswagens met de letter V beginnen als eerste letter was met enige controlewerk het vermoedelijke kenteken te achterhalen: VF-848-F. Dat zeg ik tenminste.

blog-gamma-bestelbus-VF848F

Opel Agila

Het laatste voertuig in beeld is de Opel Agila van opa en oma.

blog-gamma-opel-59orvg

Het is overigens te hopen dat er naast isolatiewol niet te veel zwaardere items meegenomen moet worden, want zo’n type Agila mag maximaal 650kg geremd trekken…

Persoonlijke noot

Als directeur van DAT Nederland doe ik zelf graag de slogan “DAT zeg ik” adopteren 😉

 

 

 

 

2 antwoorden op “Gamma – commercial Ik vertrek”

Reacties zijn gesloten.