Primeur – Grijs kenteken versie Toyota Prius op komst?

Kenteken.TV is ooit ontstaan om een bepaalde niche op te vullen. Er waren destijds al genoeg sites en blogs over koken, persoonlijke sores of autonieuws. Hier vind je dus normaliter niet de laatste primeurs van de autoshows. Als er dan echter ineens een primeur opduikt en ook nog gerelateerd aan een kenteken, dan zijn we natuurlijk niet de beroerdste om dit online te brengen.

De primeur begint bij de test van ANWB over de zuinigste auto’s van Nederland. In deze lijst speelt 1 concern de boventoon: Toyota. Met hun modellengamma gericht op hybrides voor zowel de merken Toyota als Lexus scoren ze hoge ogen in deze lijsten.

De Nederlandse importeur wil hier natuurlijk graag op inspelen en maakte de volgende campagne op Facebook:

toyota_facebookad

De rode Prius is hierbij voorzien van een vreemd kenteken 64-GSH-R. De blauwe is echter nog bijzonderder. Het kenteken 01-VBB-1 is namelijk normaal gezien voorbehouden aan een bedrijfswagen (en dit specifieke geval behorend bij een VW Transporter).

Een grijs kenteken versie van Toyota Prius zou een nieuwe stap zijn voor deze fabrikant in Nederland in deze markt. De afgelopen jaren is het aantal geregistreerde bedrijfswagens met Toyota logo dalende. Momenteel zijn er 23.272. Verdeeld over bouwjaren ziet dat er als volgt uit:

toyota-bedrijfswagens

Op de site van Toyota Nederland is overigens ook een aparte pagina gewijd aan het succes in de ANWB test. Op deze pagina is nog een staaltje creativiteit qua kentekengebruik te zien:

toyota-01GBB1

Kenteken 01-GBB-1 werd namelijk in 2008 al toebedeeld aan een VW Golf Plus. Wederom een kenteken geleend van de stal uit Wolfsburg dus.

Update 29 maart 2016 14:15

Via Twitter heeft Toyota Nederland inmiddels hierover een reactie gegeven: