Jumbo – racedagen met Max Verstappen

De maand april was qua Kenteken.TV een rustige maand. De maand schoot voorbij met allerlei andere activiteiten. Dat heeft wel 2 dingen tot gevolg. De allereerste is dat er nog geen oplossing is gevonden om de ledenadministratie van de 300kW+ club weer op te starten. Deze is door technisch malheur op de backend nog steeds niet opgestart. Tweede gevolg was weinig nieuwe content in de vorm van berichten. De teller voor april 2016 is niet verder gekomen dan nul komma nul berichten. Nu is er qua kentekengebruik in commercials ook weinig spannends gebeurt. In mei kunnen we echter weer vol aan de bak met onder andere de promotie van Jumbo supermarkten voor de Max Verstappen racedagen op circuit in Zandvoort.

Commercial

Tipgever KoenvanH heeft voor deze commercial uitstekend veldwerk verricht. Hij was er namelijk als de kippen bij om te wijzen op een aardig fout in deze reclame. Maar voordat we deze verklappen, eerst het rondje kentekens in deze commercial.

Toyota Avensis

Direct in shot 1 van de commercial komt een zwarte Toyota Avensis als beeldopvuller in beeld:

jumbo-racedagen-32pll3-toyota-avensis

Raceauto’s

De 2 auto’s voor de stoplichtsprint zijn ook goed te spotten qua kenteken. De Subaru van de familie Jumbo is een oude bekende op deze blog. Hij wordt namelijk meerdere keren gebruikt in de diverse commercials van deze supermarktgigant. De zilveren Golf is ook een bijzondere, maar daarover zo meer.

jumbo-racedagen-stoplichtsprint

Chronologisch foutje

In de reclame zien we de familie Jumbo en Max Verstappen van de parkeerplaats naar de supermarkt en weer terug. In 1 scene zien we beide “coureurs” hun boodschappen inladen in de auto:

jumbo-racedagen-boodschappeninladen

Zoals we net al hebben kunnen zien, rijdt Max bij het stoplicht weg in een zilveren Volkswagen Golf Gti. In deze scene zien we hem echter toch echt boodschappen inladen in een Audi A3. Hebben de reclamemakers zitten slapen? De waarheid is helaas treuriger. Tijdens de opnamedagen in Weesp is namelijk een vrachtauto met de VW Golf als bagage gestolen. Max moest dus de volgende opnamedag oVerstappen in een andere auto (als Ziggo ‘m maakt, kan ik m ook maken…). De A3 is als standin gebruikt om de opnames af te ronden. Blijkbaar was er geen zilveren Golf voor handen op zondagochtend voor een paar shots.

De reclame is 9 april opgenomen en in de nacht van zaterdag naar zondag 10 april is de vrachtwagen gestolen. Anno 8 mei staat de Golf nog steeds als gestolen gemeld op Stopheling.nl:

stopheling-HF604R