300kW+ club, nieuwe data project Kenteken.TV

Gisteravond vond ik een oude datatabel met een overzicht van alle personenauto’s met meer dan 300kW vermogen als motor. Nadat ik deze lijst begon te actualiseren met nieuwe data, en hier en daar wat tweets hierover had rondgestuurd, begon er iets te borrelen. Het resultaat heb ik vanavond online gezet: de introductie van de 300kW+ club, de snelste autoclub van Nederland.

Tweets

Zoals gezegd, gisteravond gooide ik de volgende tweets eruit:

300kW+ club

Geinspireerd door de echt bestaande club Cars & business van Sjoerd van Stokkum, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om een webpagina te maken voor de virtuele club “300kW club”. Enkel personenauto’s waarvan volgens RDW een motor inzit met 300kW of meer vermogen worden automatisch lid van deze club.

Via een maandelijks up-to-daten query kan ik een lijst uitspugen van de nieuwe leden voor deze club. Hieromheen heb ik een kleine webpagina in elkaar gezet die alhier online staat: http://kenteken.tv/viz-300kwplus-club.php

300kwplus-club-screenshot

Op de pagina worden de kentekens en hun specs getoond die afgelopen maand zijn toegelaten tot de Nederlandse weg. In de tabel is ook een doorklik opgenomen naar KentekenScore, een andere Kenteken.TV dienst.

NOOT: bij het openen van de webpagina wordt realtime een bestand ingeladen van een andere server. Hopelijk trekt de club niet te veel verkeer šŸ˜‰