Kenteken.TV update april 2015 – Nieuwe oldtimers en Autojunk deeplinks

Na de hausse over de introductie van het nieuwe kenteken voor zowel deze blog als de site van Kenteken.TV is alles weer back-to-normal. Daardoor is er weer tijd voor leuke uitbreidingen van de tools van Kenteken.TV. In deze april update release zitten 2 belangrijke uitbreidingen.

Nieuwe oldtimers

Met dank aan de reacties op 300kW+ club updates borrelde het om meer actuele nieuwtjes uit het kentekenregister te melden. De nieuwste Fiats, Opeltjes of Kia’s leek me weinig nieuwswaardig, dus zocht ik mijn heil in een ander gedeelte van het kentekenregister: de oldtimers. Om preciezer te zijn de oldtimers die recentelijk zijn geïmporteerd, oftewel: de nieuwste oldtimers van Nederland.

kentekentv-nieuweoldtimers

In deze lijst worden de 150 recentste nieuwe oldtimers getoond van Nederland. Voor de specialisten, de lijst is gefilterd op voertuigsoort Personenauto’s en datum toelating internationaal voor 1-1-1980.

Op deze manier heb ik altijd nieuwe pareltjes ontdekt, zoals Maserati Merak of Maserati 3500 Gti Superleggera Coupe.

Per oldtimer wordt ook een link naar Google aangeboden, want soms zitten er creaties tussen die niet direct belletjes doen rinkelen, zoals een Salmson Val.3 Sport of een Stutz M Le baron Sedan.

Autojunk deeplinks 300kW+ clubleden

De jongens van Autoblog hebben naast hun populaire site met de laatste autonieuwtjes, ook een populaire site met allerlei video- en fotospots van heilige koeien en aanverwante zaken. Deze week werd ik door hun benaderd voor een kleine samenwerking op het gebied van 300kW+ club. Recentelijk zijn ze namelijk begonnen om de Autojunk portfolio te verrijken met kentekens. Komende tijd zullen ze hun rijke archief verder aanvullen op dit gebied.

Door middel van een speciale koppeling is hierdoor mogelijk om van de 150 recentste 300kW+ clubleden een deeplink aan te bieden naar een fotospot.

kentekentv-icons_aj_ag

Deze deeplinks worden aangeboden naast de deeplinks van Autogespot.

Met dank aan Vincent van Twillert van Autoblog!