Volkswagen – Tiguan commercial

De nieuwe Tiguan van Volkswagen moet het Duitse merk verder helpen qua marktaandeel in het SUV segment. De nieuwe versie is volgestopt met allerlei nieuwe innovaties. Om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe versie is een mediacampagne ontwikkeld. De internationale versie van de commercial is hierin op verschillende plekken vernederlandst. Op 1 punt is dat niet helemaal juist gebeurd…

Commercial

Oude versie:

Nieuwe versie (zie update onderaan deze posting):

Tiguan in beeld

De Tiguan in de originele commercial is uitgerust met een Duits kenteken uit Wolfsburg:

blog-volkswagen-wobrl500

In de Nederlandse versie van deze commercial is de Tiguan voorzien van een Nederlands kenteken. De video-editor heeft echter per ongeluk hierbij een kenteken gekozen behorende bij een ander automerk (die ook niet eens uit de Pon stal komt):

blog-volkswagen-jh695b

De kans dat je deze combinatie in het echt zou zien, was al gering. Echter de gebruikte Ford Mondeo is op 25 mei 2016 na 2 maanden registratie in Nederland alweer geexporteerd.

Amsterdam?

Als je de commercial scherp bekijkt, zie je een aantal keer de plaatsnaam Amsterdam in beeld. De Tiguan rijdt echter duidelijk in een andere stad:

vw-tiguan-reclame-amsterdam

De reclame is waarschijnlijk geschoten in een Amerikaanse stad. In de originele reclame worden adressen in Hamburg ingetoetst. In de Nederlandse nabewerking hebben ze echter deze stad getransformeerd naar Amsterdam. Let maar eens goed op bij de volgende keer kijken tijdens de reclameblokken op Nederlandse televisie!

UPDATE 30 mei 2016 – nieuwe versie online

Afgelopen vrijdag had deze blog de primeur over de dichterlijke vrijheden van de nabewerkers van de TV-reclame van Volkswagen. Ogenschijnlijk heeft dat binnenskamer tot vragen geleid, want vandaag verscheen plotseling een nieuwe versie van de reclame online (overigens ook in betere kwaliteit). In deze versie is het gebruikte kenteken gewijzigd van JH-695-B (ooit behorende bij een Ford Mondeo) naar JN-695-B. En dit kenteken behoort wel toe aan een VW Tiguan.

blog-vw-tiguan-jn695b

Eén antwoord op “Volkswagen – Tiguan commercial”

Reacties zijn gesloten.