Analyse nieuwverkoop 2016 in 10 tweets

Vanmiddag heeft de RAI Vereniging namens de Nederlandse personenauto importeurs het nieuws verspreid over de nieuwverkoop personenauto’s in 2016. Een jaar. RAI koos slim voor een titel die het negatieve verschil met 2015 camoufleerde . Kenteken.TV dook in de cijfers en spamde zijn Twitter volgers met 9 tweets met opvallende getallen. Overigens publiceerde VWE vandaag ook een analyse van de occasionverkopen, import en export van personenauto’s in 2016 en zo is de cirkel qua personenauto’s alweer rond voor 2016.

Tweet RAI Vereniging

Tweets met korte analyses over 2016 nieuwverkoop

Ter nuancering van deze tweet: De Cayenne hybride werd in 2015 vanwege de lagere bijtelling zeer goed verkocht, waardoor 2015 voor Porsche Nederland een recordjaar was. De teruggang naar 1.162 stuks ligt nog steeds boven het niveau welke Porsche in voorgaande jaren gewend was.

Ook deze neergang is volledig aan de registratiehausse van lagere bijtellers in 2015 te wijten. Hierdoor steken de 2016 cijfers schril af met voorgaande jaar.

Om deze posting af te sluiten een tweet van Carlo Brantsen die de sfeer in autoland goed neerzet komend jaar: