ANWB commercial Alles voor onderweg

De ledenorganisatie ANWB is natuurlijk vooral bekend om zijn pechhulpdiensten ANWB Wegenwacht. Daarmee waren ze al diverse keren te gast op deze blog. Het portfolio diensten om mensen mobiel te houden is echter talrijk. In de nieuwste commercial laat ANWB zien welke diensten ze nog meer bieden voor onderweg. Er komen diverse voertuigen voorbij met kentekens. We nemen ze even onder de digitale loep

Commercial

Commercial Alles voor onderweg vind je bij ANWB

Auto 1 – Saab

In het begin van de commercial zie je een gezin in een Saab 9-5 Combi stappen. Deze Saab komt later in de reclame voorbijgezoefd. Bij het stopzetten van de video is daarvan het kenteken te leze

Saan 9-5

Het kenteken PJ-82-RE lijkt op eerste oog nog enigszins echt, maar de letter E op het einde verraadt dat het een verzonnen kenteken is. Letter E wordt namelijk sinds de introductie van de gele kentekenplaten niet meer gebruikt

Auto 2 – Wegenwacht auto

Verderop in de reclame zie je een ANWB Wegenwacht auto een gestrand trouwpaar tegemoet komen. Ook hier is het kenteken in een still te achterhalen.

ANWB wegenwacht auto

Waarschijnlijk was het gemakkelijker om een echte ANWB auto in de juiste kleuren even te lenen van de hulpverlening, want het kenteken V-021-FK behoort ook toe aan een VW Transporter.

Auto 3 – Nissan Figaro

Auto nummer 3 is een speciaal geval. Begin jaren negentig maakte Nissan een guitig wagentje met veel retrolook. Deze wagentjes zijn nooit officieel door Nissan Nederland als nieuw verkocht, maar hebben door de jaren heen wel hun weggevonden. In het kader van Nationale vrouwendag werd bijvoorbeeld een vrouwelijke bezitster van zo’n in Nederland geregistreerde Figaro geinterviewd:

Deze Nissan Figaro’s mogen allemaal met Amerikaans model kentekenplaten rondrijden. Veelal zie je ze echter vanwege hun nostalgische looks (illegaal) rondrijden met blauwe varianten van deze Amerikaanse platen. Opvallend is dat in de reclame van ANWB de gebruikte Nissan Figaro is uitgerust met de gele variant

Nissan Figaro

Het kenteken 47YFL-1 heeft een paar rariteiten. Zo ontbreekt er op de kentekenplaat een liggend streepje tussen 47 en de Y. Daarnaast wordt de letter Y bij de recentere kentekenreeksen niet meer gebruikt. Helaas is dus niet meer informatie te achterhalen over deze Nissan voor de liefhebber. Het zal er waarschijnlijk 1 van deze 214 exemplaren met juist Nederlands kenteken zijn.

3 antwoorden op “ANWB commercial Alles voor onderweg”

  1. Volgens de RDW zijn er maar 4 van die 214 wit. Een rondje Google wijst uit dat er maar 2 echt wit zijn (van de andere twee is er een beige en een blauw), waarvan 1 met dezelfde wielen als in de commercial. Het zou dus die kunnen zijn: 54-TTD-9.
    Het kan natuurlijk zijn dat er bij die andere 210 ook een witte zit, met dezelfde wielen, maar met de verkeerde kleur op het kentekenbewijs. Het interieur in de commercial is wel verdacht wit, vergeleken met de advertentiefoto’s van de 54-TTD-9. Al kan dat ook weer digitaal opgepoetst zijn.

    1. Klopt, het was idd de 54-TTD-9, dit was ooit mijn auto, leuk om hem hier weer eens terug te zien. 🙂

  2. Wat leuk dat je dit blog hebt geschreven. We waren benieuwd naar wat voor n auto dit was. Dankje!!

Reacties zijn gesloten.