Commercials Zeker weten viaBOVAG.nl

Dit jaar bestaat deze blog waarin kentekens van commercials worden gefactcheckt alweer 9 jaar. In juni 2010 trapte ik af met een reeks van kentekens die voorkwamen in media. 1 daarvan was een BOVAG vakantiecheck campagne. Deze belangenbehartiger voor de voertuigbranche heeft sinds vorig jaar een nieuw mobiliteitsplatform gelanceerd viaBOVAG. Ter promotie van dit platform zijn een aantal commercials gemaakt waarin enkele occasions worden aangeprezen. Inclusief Nederlandse kentekens natuurlijk. En Kenteken.TV is nog steeds van de partij om deze kentekens even aandachtiger te bekijken

Commercials

BOVAG heeft 3 verschillende commercials laten maken, met telkens dezelfde structuur onder de noemer “geen verrassingen, wel garanties”.

viaBOVAG commercial starring Nissan Qashqai
viaBOVAG commercial starring Renault Scenic
viaBOVAG commercial starring VW Golf

De hoofdrolspelers in de verschillende commercials zijn occasions die zogenaamd aangeboden worden op het portaal. Dat zogenaamde wordt snel duidelijk als je de kentekens bekijkt. Deze kentekens zullen in ieder geval niet worden voorzien van een Nationale Autopas, want het zijn allemaal fictieve kentekens.

Kenteken C-63-ZDB
Kenteken C-21-GRL
Kenteken D-48-HZJ

1 van de slogans van BOVAG van de laatste jaren was Denk vooruit, begin bij BOVAG. Qua kentekens in deze commercials is ook vooruitgedacht. De opbouw van de kentekens komt namelijk voort uit een reeks die we nog even niet op de Nederlandse wegen zullen gaan zien. In Nederland hebben de kentekens opeenvolgende structuren. Deze worden sidecodes genoemd. Momenteel zitten we bij personenauto’s bij sidecode 9 (formaat XX-999-X).

Later in 2019 zal de eerste personenauto worden voorzien van een kenteken uit de reeks X-999-XX, oftewel G-001-BB. De kentekens uit de viaBOVAG reclames worden pas bij sidecode 12 gebruikt ( formaat X-99-XXX ).

De letter C worden in het Nederlands kentekensysteem enkel gebruikt voor Corps Diplomatique voertuigen, oftewel kentekens beginnend met CD. Daarom zijn de kentekens C-21-GRL en C-63-ZDB fictief te noemen.

Het kenteken D-48-HZJ behorende bij de witte Volkswagen Golf zal in de toekomst echter wel degelijk worden uitgegeven. Niet op een personenauto, maar op een brom- of snorfiets, maar het kan ook een speed-pedelex of brommobiel worden. Deze voertuig categorieën krijgen namelijk een kenteken beginnend met D of F en zitten momenteel bij de letter D van sidecode 11 (formaat XXX-99-X)