Helpende hand voor alle kentekens in ViaBOVAG reclame

Deze blog is ooit in juni 2010 begonnen. In de eerste reeks postings kwam al reclamemateriaal van de BOVAG voorbij. Ik kan me van deze posting herinneren dat deze uitgeprint hing op een prikbord in het BOVAGhuis. Dat was het eerste teken dat naast meezelf ook andere de blogs hadden gespot. In de afgelopen 11 jaar heeft de branche-organisatie zichzelf opnieuw weten te positioneren bij de consumenten. Als onderdeel van de positionering hoort sinds een paar jaar ook hun eigen occasionsite onder de naam viaBOVAG. Om dit platform een helpende hand te geven kwam er recentelijk een nieuwe commercial uit. Een commercial die vol gepropt is met kentekens (10 stuks!), dus het werd een aardige klus om deze te factchecken.

Commercial

Commercial “De helpende hand van rijdend Nederland”

Eerste showroom scène

Allereerst komt na de openingsscène 3 auto’s goed in beeld. De buitenste zijn echte, de middelste is met de digitale toverstok erin gemonteerd:

De linkerauto is een Peugeot 308 met kenteken GT-373-P. Deze Franse auto staat op het moment van schrijven nog te koop bij Autobedrijf Roeleveld. Dit blijkt ook de opnamelokatie te zijn, want later in de commercial zie je op de achtergrond een paar cursieve letters:

Dit zijn ook dezelfde cursieve letters die op de bedrijfsfoto staat die op bijvoorbeeld Autotrack wordt getoond:

Autobedrijf Roeleveld | Maarssen | AutoTrack

De middelste auto is zoals gezegd een digitaal toegevoegd object. Qua auto is een Daewoo Nubira (vermoed ik) gepakt en daarop is het kenteken DS-VR-60 gemonteerd. Dit is geen actief kenteken meer volgens RDW, maar gelukkig kon een andere site nog wel uitkomst bieden. Het kenteken blijkt namelijk te behoren bij Ford Escort uit 1992. Deze auto is echter in 2003 naar de eeuwige jachtvelden aka sloop gebracht.

De rechterauto is een Ford Focus met kenteken 9-ZTS-76. Deze auto heeft sinds kort een particulier als nieuwe eigenaar.

De Daewoo wordt door de helpende hand opgetild. Daarachter verschijnt dan een andere auto, die bij nader controle een bijzonder exemplaar is:

Deze Nissan Juke Nismo RS met kenteken K-505-HJ staat namelijk ook te koop bij Autobedrijf Roeleveld.

Camper

Op viaBovag worden ook fietsen, motorfietsen, caravans en campers verkocht. Daarom komt ook een motorfiets in beeld, maar zonder kenteken in beeld. Van de Hymer camper staand op een camping komt wel het kenteken in beeld:

In het echie behoort dit kenteken wel toe aan een camper, maar niet van het merk Hymer gebouwd op Mercedes chassis. Een Eura Mobil PRS 720 QB wordt namelijk met een Fiat chassis geleverd. Voor de versie van de kentekenplaat hadden ze overigens gratis en voor niets ook wel de digitale kentekenplaatmaker van Kenteken.tv kunnen gebruiken.

Tweede showroom scène

Na de camper komen wordt de kijker weer teruggenomen naar de showroom van autobedrijf Roeleveld. Hierin bekijkt het stel nog andere auto’s en vinden uiteindelijk een interessante optie.

Allereerst zien we op de achtergrond een blauwe BMW 1-serie met kenteken RJ-703-L en een bruine Peugeot 308 met kenteken 5-TZH-95. Het kenteken van de Volvo op de voorgrond is net niet goed leesbaar.

De blauwe BMW staat nog daadwerkelijk in de showroom van dit autobedrijf. Het kenteken op de Peugeot correspondeert niet met de werkelijkheid. Het kenteken is van een geëxporteerde Volkswagen Golf uit 2014. Waarschijnlijk doordat de Volkswagen een diesel in het vooronder heeft liggen.

Uiteindelijk lijkt het stel te gaan voor een zilveren Volkswagen Tiguan met kenteken NB-442-K

Dat was blijkbaar toch niet helemaal de definitieve keuze, want ook deze Volkswagen is nog op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Update 21 april: Met een beetje creatief zoeken is uiteindelijk ook het kenteken van de Volvo ontcijfert. Dit is een Volvo XC90 met kenteken 8-KHZ-09 die sinds 29 maart een nieuwe eigenaar heeft. Dit is de foto uit de Google cache index

Van oud vrouwtje geweest

Naast de Nissan Juke Nismo RS is de laatste auto in beeld ook een speciale. Een blauwe MG ZS uit 2003 met kenteken 20-LG-PF. Daarvan zijn er op moment van schrijven 123 exemplaren van in Nederland. Deze blauwe staat sinds 2015 op naam van de huidige eigenaar. Op Flickr spotte ik nog een foto van deze auto met andere velgen.

Eén antwoord op “Helpende hand voor alle kentekens in ViaBOVAG reclame”

Reacties zijn gesloten.