McDonald’s – a (corona) love story

Gisteravond werd de nieuwe commercial van McDonald’s gelanceerd. De setting voor de reclame is een verpleegster die graag na werktijd bij de Mac komt, net zoals een koerier. De geur van burgers doet blijkbaar het hart sneller kloppen. Een gevoel dat de maker van deze site op zich herkend, maar juist deze reclame is door de combinatie van de adverteerder, het gebruikte liedje en kentekens in deze reclame extra speciaal.

Commercial

Kentekens in de reclame

In de reclame komen meerdere auto’s voor waarbij het kenteken goed leesbaar is. Allereerst natuurlijk de auto van de verpleegster, een auto die je zelden of nooit ziet, laat staan in een reclame:

Groene Daihatsu Cuore met kenteken 86-GZ-DL

De tweede auto die vol in beeld komt met kenteken, is een Volkswagen Golf cabrio met een ouder stel.

Een kenner van de reclamereeks van McDonald’s ziet hierbij gelijk herkenningen met een eerdere commercial van de gele M. In 2020 gebruikte McDonald’s dezelfde auto namelijk ook in een commercial met een ouder stel. Bij vergelijk van de oudere heer en vrouw met de vorige versie blijkt echter iets anders. Ofwel de gelukkige ouderen van de eerste commercial zijn vervangen door 2 anderen. Ofwel de kappers heeft de man wel onder handen genomen en de vrouw niet.

Opa en oma uit eerdere commercial

Soundtrack

Vergelijkbaar met de corona commercial van vorig jaar heeft McDonald’s een aantal ingrediënten hergebruikt. Zo speelt de verhaallijn heel erg in op de emotie met een feelgood einde. Ook wordt er gebruik gemaakt van een jaren tachtig song in een nieuw jasje als soundtrack.

Ditmaal is gekozen voor een cover van een liedje van Franky Goes To Hollywood, genaamd The Power of Love. Dit liedje wordt vooral gespeeld in de decembermaanden. Niet per se omdat het hoge ogen scoort in de top tig lijstjes, maar vooral doordat dit liedje onder de collectie kerstnummers wordt geschaard. Qua tekst en geluiden is dat een beetje vreemd, maar wellicht is dit gekomen door de clip bij het liedje waarin het kerstverhaal een duidelijke rol speelt.

Frankie Goes To Hollywood – The Power Of Love

Wie de nieuwe versie heeft ingezongen, is moment van schrijven van deze blogposting nog niet bekendgemaakt. Hopelijk komt hier snel meer informatie over.

Bijzondere commercial

Deze specifieke reclame brengt een aantal zaken bij elkaar voor deze blog. Door de kentekens classificeert deze commercial zich natuurlijk om opgenomen te worden in de lange reeks van factchecking van kentekens op deze blog.

De adverteerder speelt ook een speciale rol in de schrijver van deze blog. Eind jaren negentig werkte ik namelijk bij de Hoornse vestiging van McDonald’s als weekendbaan. Ik werkte veelal sluit. Dat betekende na afloop van de werktijd dat we graag met een groep collega’s nog gingen nazitten of uitgaan in de stad.

1 collega viel me daarbij speciaal op. Een leuke, lieve collega genaamd Cynthia waarmee ik sinds 1999 een relatie heb. In 2005 zijn we getrouwd in het centrum van Hoorn. Onderweg naar de feestlokatie hebben we natuurlijk ook foto’s gemaakt bij de werkplek waar de liefde ontstond.

Bij het spetterende trouwfeest hebben we natuurlijk de openingsdans gedaan. Vanwege de kracht van de liefde was dat The Power of Love van Frankie Goes To Hollywood! En anno 2021 zijn we nog steeds gelukkig getrouwd met inmiddels 2 kinderen die een gele M op zijn tijd bijzonder goed kunnen waarderen.

Een running gag in ons gezin is overigens om bij live of cover versies van liedjes de uitspraak te doen “ik vind het origineel beter”. Ook over deze versie van ons liedje is deze uitspraak al gedaan. Het origineel is natuurlijk nostalgischer, maar toch vind ik het nieuwe arrangement ook zeer mooi. Hopelijk wordt de nieuwe versie ook compleet uitgebracht via de streaming diensten en kunnen we hiermee in huize Verweij de kracht van de liefde uit de speakers laten knallen!