Opa en oma gaan met de cabrio naar McDonald’s

Gisteravond zat mijn gezin na een vakantie van 2 weken op een Nederlandse camping weers eens voor de televisie. Tijdens een reclameblok werden we verrast met een lange commercial waarbij een oma haar eigen “barnfind” ontdoet van stof om vervolgens met opa een toertje te maken. Via een tussenstop bij de gele M eindigt de rit bij de kleinkinderen. Een mooi gemaakte en opgezette reclame die vooral indruk maakte bij mij, door de mooie cover van een klassieke popsong. Uit dezelfde tijdgeest als de wagen waarmee de toer wordt gemaakt.

Commercial

Commercial opa en oma van McDonald’s

Kentekencheck

In de reclame komen 2 kentekens voor. Het kenteken op de LMC caravan op de achtergrond als opa en oma bij de kleinkinderen arriveren laten we voor wat het is. Ik vermoed dat deze wel correct is.

Het kenteken van de VW Golf cabriolet wilde ik wel even factchecken. Deze blijkt inderdaad toe te behoren aan een grijze cabriolet uit 1984 van het merk uit Wolfsburg.

VW Golf cabriolet in McDonald's reclame met kenteken LR-SJ-09

Song

De reclame wordt opgesierd met een mooie cover van het liedje “Don’t you forget about me” van Simple Minds. Dit liedje is een jaar ouder dan de VW Golf, namelijk 1985.

Het origineel is zowel op Youtube als Spotify natuurlijk terug te vinden:

In de reacties op de commercial van McDonald’s werd veelvuldig gevraagd wie de cover heeft gemaakt. Uit interne navraag door McDonald’s Nederland kwam de volgende naam naar boven:

De coverversie van Wieteke Wijte is vooralsnog niet ergens online en compleet terug te vinden. Deze zangeres/zangcoach is op Youtube zichtbaar via kanaal “Wytiki official” of via haar groep Neva.Music (linkt naar Facebook pagina). Vooralsnog staat op geen van beide kanalen echter nog iets.

2 antwoorden op “Opa en oma gaan met de cabrio naar McDonald’s”

Reacties zijn gesloten.