Op zoek naar een passende auto? Check. AutoTrack

In de lange historie van deze blog is AutoTrack, het platform dat vraag en aanbod van auto’s bij elkaar brengt, al één keer eerder voorbijgekomen. Vandaag 11 december 2023 lanceert het platform een nieuwe mediacampagne waarbij een nieuwere variant van een oude slogan hergebruikt wordt. In de nieuwe commercial geproduceerd door Joe Public komt een rode Ford voorbij met kenteken. Tijd voor een check van AutoTrack.

Commercial

TV commercial “Op zoek naar een passende auto? Check. AutoTrack”

Kentekencheck

In de TV-reclame komen twee auto’s duidelijk in beeld. Van allebei is het logo van de grille gehaald, maar voor beetje kenners zijn merk en model makkelijk te ontrafelen.

Ford Ka met kenteken NC-771-R

De rode Ka met herkenbare zwarte grijze bumpers is voorzien van een ogenschijnlijk Nederlands kenteken: NC-771-R. Waar aantal jaar geleden gemakkelijk een echt kenteken in een commercial werd gebruikt, lijkt de trend bij recente gemaakte commercials om vooral kentekens te gebruiken die qua opbouw echt lijken, maar in praktijk nooit hebben bestaan. In dit geval komt het door gebruik van letter C. Sinds sidecode 4 wordt deze letter niet meer gebruikt in uitgifte van kentekens.

Team van AutoTrack biedt aan Caroline een alternatieve auto aan. Deze blauwgrijze auto is een Suzuki Vitara voorzien van een AutoTrack kentekenplaat.

Lekker ruime Suzuki Vitara

Team AutoTrack

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe campagne is team van AutoTrack. In de campagne voor televisie, maar ook andere kanalen worden daadwerkelijke collega’s van AutoTrack gebruikt. Zowel in beeld als in geluid (bijvoorbeeld in radio commercials) komen meerdere collega’s aan bod.

Opnamelocatie

Duidelijke ankerpunt in de commercial is de kerk op de achtergrond. Deze kerk staat in het Noordhollandse dorpje Schermerhorn, en heet officieel De Grote Kerk.

Ook andere scenes zijn in de buurt van Schermerhorn opgenomen. In de scene van de verkeersdrempel wordt over de Oostmijzerdijk aan noordkant van Schermerhorn gereden:

Scene uit AutoTrack met verkeersdrempel

De verkeersdrempel en verkeersbord aan linkerkant zijn er speciaal voor de shoot neergezet. Dat is ook te zien als je rondkijkt met Google Streetview op deze locatie.

Oostmijzerdijk, Schermerhorn

Ook de plek waar het jonge stel uitstapt, is te vinden in Schermerhorn. Het is een kleine parkeerplaats aan het Oosteinde:

Verantwoording

Deze blog is mijn hobby. Ikzelf ben sinds 2006 werkzaam in de automotive industrie. En laat nu net mijn huidige werkgever Automotive MediaVentions ook de eigenaar zijn van meerdere automotive occasionplatforms, zoals Gaspedaal.nl, AutoWereld, Bynco en dus ook AutoTrack. Daarmee is het voor het eerst dat er een kenteken factcheck van een commercial plaatsvindt van een bedrijf waarvoor ik zelf ook werkzaam ben op dat moment.