Beter Bed – Overval

In de wereld van kentekens factchecken van Nederlandse adverteerders is Beter Bed in de inmiddels lange historie van deze blog nog niet eerder verschenen. In samenwerking met reclamebureau Joe Public is er echter sinds enkele maanden een commercial verschenen waarin maar liefst twee kentekens voorbijkomen. Normaliter zit deze blog scherper op de verschijningsdatum van commercials qua factchecken, maar dus was even aan mijn aandacht ontsnapt.

Commercial

Beter Bed – Overval

Factcheck

In de reclame zie je een jongeman met slaapproblemen een bezoek brengen aan Beter Bed filiaal. Zijn slaapproblemen zitten ‘m blijkbaar in de weg. Vooral bij zijn maten die na een bankoverval wachten op hem als berijder van een zeer opvallende vluchauto, een blauwe Subaru Impreza met grote spoiler.

Het kenteken van de blauwe Subaru in deze commercial is JP-66-EH. Deze sidecode 4 kenteken is al onrealistisch voor de ouderdom van deze auto, maar in het kenteken zit ook nog een karakter die niet meer gebruikt wordt in kentekenuitgifte sinds sidecode 4, de letter E.

Audi S5

In dezelfde scene zien we ook nog de achterkant van een donkerkleurige Audi S5. Ook deze auto is voorzien van een nep-kenteken, namelijk 88-PL-GI. Dit kenteken lijkt beter bij de auto te passen, maar is ook verzonnen voor deze reclame. Letter I wordt namelijk net zoals letter E niet gebruikt in Nederlandse kentekens.

Overigens gebruikt het dievengilde liever zo’n Audi S5 als vluchtauto. Of nog liever de RS versie hiervan. Dit soort type auto’s vallen namelijk minder op dan zo’n blauwkleurige Impreza en zijn toch rap zat om te ontsnappen aan eventuele achtervolgingsauto’s.

Blauwe Impreza

Zo’n blauwe Impreza komt nog relatief veel voor in de collectie van 3.397 Impreza’s die Nederland nog rijk is (stand 9 december 2023):