Bol. – Prikkelarme kerst voor kleindochter

Nadat Sinterklaas het land heeft verlaten, weet je een aantal zaken zeker. De kerstbomen komen in menig woonkamer en adverteerders gooien hun feelgood kerstcommercial in de rondte. Bol. (voorheen Bol.com) heeft dit jaar een bijzondere versie gemaakt waarbij een opa speciaal voor zijn kleindochter een prikkelarme kerstviering organiseert, met dank aan medewerking van zijn buurtgenoten.

Commercial

Bol. – kerstcommercial 2023

Kentekencheck

In de reclame wordt kleindochter door haar moeder Angeline de straat ingereden van opa. De rode Subaru Legacy Outback komt ook in beeld waarbij het kenteken even leesbaar is:

Kenteken 0-267-BK bestaat niet. Als er vier cijfers achtermekaar worden getoond op een Nederlands kenteken dan zit het streepje na het tweede cijfer. Kenteken 02-67-BK zou er eentje kunnen uit de sidecode 2 serie. Deze serie werd voor personenauto’s van oktober 1965 tot en met augustus 1973 uitgeven aan nieuwe auto’s. Van deze sidecode en lettercombinatie BK zijn er nog 58 actief geregistreerd in het Nederlands kentekenregister. Kenteken 02-67-BK hoort daar echter niet meer bij.

Leuke details

Bij het doorpluizen van deze reclame komen er paar andere grappige details voorbij die door de makers met oog voor detail zijn ingepropt.

De telefoon van opa toont bijvoorbeeld maandag 25 december. Dat is correcte dag van Eerst Kerstdag in 2023.

In oktober 2023 heeft de webshop haar naam veranderd van Bol.com naar Bol. Dat is vooralsnog inclusief punt, maar dus zonder com erachter. Op de verpakkingen is deze nieuwe naam echter nog niet doorgevoerd. Dat is ook te zien in deze commercial:

Foutjes

In de commercial zitten er echter ook een paar foutjes geslopen. In een grappig bedoelde scene zie je opa een opblaaskerstman naar beneden halen:

Duidelijk zichtbaar zie je de opgeblazen sneeuwpop links van deze kerstman staan.

Als de Subaru echter de straat inrijdt in de avonduren, zie je de sneeuwpop vlak voor de auto staan als ze gaan parkeren. En ook de kerstman staat er weer!

In het beeld daarna vanuit vogelperspectief zie je deze sneeuwpop echter aan de andere kant staan, samen met opblaaskerstman. Gezien de sporen in het sneeuw kan dit echter helemaal niet.