Afscheid nemen is moeilijk volgens Volkswagen

Soms moet je iets loslaten om verder te kunnen gaan. Onder deze noemer heeft Volkswagen in Nederland een nieuwe commercial uitgebracht. In de reclame zie je hoe een Volkswagen berijder met moeite afscheid kan nemen van zijn Volkswagen Passat variant. Aan het eind van het passend liedje, How am I supposed to live without you van Michael Bolton, is de berijder toch blij met zijn nieuwe (elektrische) vervanging.

Volkswagen commercial

Kenteken in reclame

De autoster in de reclame is de blauwe Volkswagen Passat stationwagon. Van deze Passat komt nergens in de reclame het kenteken voorbij. We kunnen dus niet factchecken of deze Passat nog in Nederland staat geregistreerd.

Aan het einde van de commercial komt er wel een andere Volkswagen vol in beeld: een rode Volkswagen ID.4.

Dit elektrische exemplaar heeft in de reclame kenteken X-298-QL gekregen. Interessante keuze qua opbouw kenteken, want pas kort na livegang van deze commercial is RDW begonnen met uitgifte van letter X als eerste karakter bij deze kentekencombinatie. De getoonde variant op de rode ID.4 zal RDW echter nooit uitgeven. De letter Q wordt namelijk vanwege de mogelijke verwarring met cijfer 0 en letter O niet gebruikt in Nederlandse kentekens.

Als extra check nog gekeken of er kleine digitale manipulatie heeft plaatsgevonden. Van de huidige kentekens beginnen met X-298- is er echter nog geen enkele rode exemplaar van Volkswagen bij.

Song uit commercial

Voor degene die vooral op zoek is naar de uitvoerende artiest en titel van gebruikt liedje in deze commercial. Dit zijn de details: