Nieuwe Toyota commercial “Commercial “Een Toyota rijd je nooit alleen” – deel 2

In juni 2023 verscheen een commercial van Toyota Nederland waarin de hoofdrol was weggelegd voor een taxi-chauffeur rijdend in een elektrische Toyota bZ4x. Die commercial was een mooie aanleiding om een data analyse te maken over aantal geregistreerde taxi’s in Nederland. Begin oktober verscheen een vervolg op deze commercial waarbij wederom een taxiversie van een Toyota bZ4x en zijn berijder de hoofdrol speelt.

Commercial

Een Toyota rijd je nooit alleen voor jezelf – deel 2

Kentekencheck

De taxi chauffeur in de reclame heeft blijkbaar goed geboerd met de vorige spot. In de nieuwe commercial rijdt hij nog steeds in een donkerkleurige Toyota bZ4x, maar wel met een andere kentekenplaat: T-588-BP. En ook in dit geval behoort het kenteken in het echie toe aan een Toyota bZ4x, maar deze rijdt niet als taxi rond.

Toyota taxi met kenteken T-588-BP

Naast de taxi speelt de bus waarmee de schoolklas een reisje maakt, ook een belangrijke rol in deze commercial. In een scene komt deze bus ook met kenteken BZ-VD-27 in beeld:

BZ-VD-27 Mercedes bus in Toyota reclame

Net zoals in de scene op de snelweg zie je ook in deze scene op de parkeerplaats nog een andere Toyota voorbijkomen. Op deze parkeerplaats is dat een Aygo, maar op de snelweg (ogenschijnlijk de A2 nabij Vinkeveen) gaat het om een rode Toyota Corolla met kenteken R-082-TB:

Rode Corolla met kenteken R-082-TB

En als we helemaal teruggaan naar de allereerste scene bij de school dan zie je ook nabij de bus een zwarte Toyota Aygo staan. Vermoedelijk dezelfde die ook op de parkeerplaats werd gebruikt door de videocrew.