Kentekens op speelgoed

Kinderspeelgoed wordt veelal geïnspireerd op zaken uit het werkelijke leven. Vooral bij miniatuurauto’s wordt gepoogd de werkelijkheid zoveel mogelijk na te bootsen. Bij de laatste verjaardag van mijn kleine petrolhead-in-spe viel me ineens het kentekengebruik op bij de nieuwste aanwinsten. De ene serie is bedoeld als kopie van de werkelijkheid, de andere zijn een kopie van Pixars Cars, een film vol met kentekens en cryptische verwijzingen.

Road series van kidsglobe

In de Road series Kidsglobe worden Nederlandse reddingsvoertuigen nagemaakt inclusief Nederlandse kentekens.De kentekens zijn wel gebaseerd op de Nederlandse kleuren en sidecode, maar de gekozen lettercombinaties bestaan niet.

Sleepwagen 22-ZC-10
Politie Volvo  20-ZC-RT
Gewone Volvo 22-ZC-15

Cars
Mijn zoontje is gek op Cars. Afgelopen verjaardag werd hij daarom weerom verwend met 3-tal ‘figuurtjes’ uit deze film. 2 daarvan hebben een kenteken die niet toevallig zijn bedacht door de makers. Pixar staat er namelijk om bekend om heel veel oog voor detail te hebben en dat blijkt ook weer uit deze 2 kentekenplaten.

Sarge 41WW2
Fillmore 51237

Volgens de trivia op IMDb (een aanrader voor de kenners van de film) is de kenteken voor Fillmore een verwijzing naar de geboortedatum van de acteur die de originele stem van Fillmore deed: May 12, 1937.  Het kenteken van Sarge is natuurlijk een verwijzing naar World War 2, en 41 staat voor het jaar dat de Verenigde Staten militair betrokken raakte bij deze oorlog, aldus een trivia over Cars 1 op een andere site.

Qua kentekenplaten bevat Cars 1 en 2 nog meer opvallende zaken:

Cars 1

– Mack met kenteken RUSTEZ3 (Sponsor van Bliksem McQueen)

– Takeltje/Mater met kenteken A113 (Dit is een speciaal klaslokaal van California Institute of the Arts (CalArts) in Valencia, California. Naar het schijnt komt deze code in meer films voor)

– Sally met kenteken 301PCE (Kentekens met PCE worden expres in films gebruikt, echte verklaring waarom 301 ontbreekt echter)

– Doc met kenteken 51HHMD (refereert naar bouwjaar van deze Hudson Hornet en beroep van Doc: Medical Doctor

– Luigi met kenteken 445-108 (de latitude en longitude van de belangrijkste fabriek van Ferrari in theorie, maar in praktijk beland je met deze longitude en latitude naast Modena. Je hebt nog iets meer cijfers achter de komma nodig voor juiste locatie)

– Ramone met kenteken L0WNSL0 (staat voor zijn catchphrase Low-‘n-slow)

– Flo met kenteken SHOGRL (= Showgirl)

– Sheriff met kenteken 001 (was de eerste burger van Radiator Springs na de oprichters)

– Red met kenteken 002 (was de tweede burger na Sheriff)

Cars 2

– Holley Shiftwell met kenteken HS1201 (HS voor haar initialen, 1201 voor verjaardag (1 december) van originele stem Emily Mortimer)

– Siddeley met kenteken A113 (dit is geen voertuig, maar een vliegtuig en bevat dus de running gag van Pixar (zie ook takeltje)

– Rod “Torque” Redline met kenteken M1911A1 (M1911 is een bekend pistooltype)

Eén antwoord op “Kentekens op speelgoed”

Reacties zijn gesloten.