Peugeot – 107 redenen om er 1 te kopen

Peugeot Nederland heeft voor de promotie van de 107 een Nederlandse reclame gemaakt. Onder het motto “107 redenen om er 1 te kopen” heeft Peugeot 5 verschillende versie on-air gebracht. In elke versie speelt dezelfde Peugeot op het oprijpad de hoofdrol.

UPDATE 2013-01-14: Voor 2013 heeft Peugeot naast de 5 eerder verschenen versies, nog 16 andere versies gelanceerd.

De Youtube versie Vlammen:

Andere versies zijn:

 1. Elegant
 2. IJsjes
 3. Multipoint
 4. Herrie

Peugeot 107?

In alle versies speelt dezelfde Peugeot 107 de hoofdrol:

Als we dit kenteken 78-TPK-4 echter natrekken, komt er een hele andere (nog niet tenaamgestelde) Peugeot tevoorschijn:

vSEO

Video Search Engine Optimalization, kortweg vSEO, is een techniek om via video uploads extra (Google) verkeer naar je site te trekken. Waarschijnlijk zijn de marketeers van Peugeot Nederland nog niet hierop gewezen, want de uploads kunnen allemaal wel wat optimalisatie gebruiken. Nu ben ik op dit gebied ook geen expert, maar 3 tips kan ik in ieder geval wel geven:

– Maak onderscheidende titels (zeker als je 5 dezelfde type commercials upload)

– Vul in ieder geval de beschrijving in

– Vul upload aan met onderscheidende labels, zoals in ieder geval “Peugeot 107”, “Commercial” of zelfs mijn suggestie het genoemde kenteken (zie ook mijn tip)

Nu wist ik dankzij de wel ingevulde labels wat de titels van de verschillende commercials waren, maar het label “linksboven” is daarentegen totaal niet handig. Vermoedelijk heeft iets te doen met de plaatsing van de teksten.

UPDATE 2013-01-14: zojuist heeft Peugeot deze campagne een vervolg gegeven met een hele reeks nieuwe commercials inclusief 5 voorgaande:

 1. Piano
 2. Open dicht
 3. Spoiler
 4. Metallic
 5. Meeuw
 6. Luie hond
 7. Liters
 8. Huishoudbeurs
 9. Extra lang rijden
 10. Autowassen
 11. Zelfvertrouwen
 12. Pollenfilter
 13. Mama boos
 14. Makkelijk parkeren
 15. Supersoaker
 16. Roestgarantie

Overigens hebben de marketeers nog niet alle tips over vSEO geimplementeerd, maar in ieder geval zijn de titels iets beschrijvender.