Winnaars RDW Rapid open data competitie

Gisteren was het zover. Tijdens een hackathon rondom Open data in Rotterdam werden de 3 winnaars bekend gemaakt van RDW Rapid open data competitie. De dag ervoor was aan alle overige inzendingen al bekendgemaakt of er een prijs inzat. Mijn inzending Kenteken.TV behoorde, helaas, ook tot de verliezers. In deze posting de top3 nader bekeken. Naast de uitreiking werd er tijdens de hackathon ook inzendingen gevraagd waarbij RDW data gebruikt mocht worden. Ook deze winnaar wordt nader bekeken

Rapid Open data top3

Op plaats 3 is het concept “Van wieg tot weg” geeindigd. Deze inzending van Gerben Jacobs is al eerder nader beschouwd. Op plaats 2 is het concept “Crisis auto” geeindigd. Van dit concept is vooralsnog niets te vinden op internet, maar ik denk dat komende dagen daar verandering in komt.

Op de eerste plaats is geeindigd: iVoertuig. Dit concept is ingediend door New Nexus Mobile.

Het concept bestaat uit een app die 2 andere inzendingen voor deze competitie combineert: www.kenteken-info.nl en www.voertuig-statistieken.nl . De app is vooralsnog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar de makers hebben mij aangegeven dat dat niet ligt aan hun, maar aan de mensen in Cupertino.

UPDATE 15 oktober 2012: Inmiddels heeft RDW een persbericht gelanceerd waarin met name de redenen voor winst van iVoertuig worden verklaard.

Winnend business concept

Tijdens Rotterdam Open Data Hackathon op 13 oktober werden ook prijzen uitgedeeld voor de coders van die dag. In de categorie Best business app won een ander concept die iets met RDW data wilde doen. Het concept zelf heeft een vreemde naam, maar de uitvoering is dat niet: Kut Auto.

UPDATE 22 oktober 2012: het concept heeft inmiddels nieuwe naam gekregen en URL: Auto analist . Zie ook bericht van organisator hackathon.

Het verfrissende van dit concept is de manier van presenteren van de bekende voertuiggegevens. Als een soort datavisualisatie die mij wel aanspreekt, worden (verzonnen) gegevens van bepaald type auto getoond.

2 antwoorden op “Winnaars RDW Rapid open data competitie”

  1. Dag Jasper, ik lees net je artikel over de Rapid Open Data competitie. De website CrisisAuto staat nog in de beta modus, maar je kunt hem al gebruiken via http://rdw.3eighty.nl ik ben momenteel nog bezig met een aantal kleine bugs, waarna hij volledig online kan! Groeten, yoeri

  2. Pingback: Wiegtotweg.nl | Gerben Jacobs

Reacties zijn gesloten.