Automotive data visualisaties – Mijn eerste probeersels

Data visualisaties en infographics hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Ik zou daar graag zelf verder mee willen experimenteren. Aangezien ikzelf geen handige coder ben, ben ik afhankelijk van tooling die het leven makkelijker maken. Recentelijk ontdekte ik 2 pareltjes: Infogr.am en Easel.ly. In deze posting deel ik mijn eerste resultaten.

Storytelling met informatie. Dat is in mijn ogen in het kort wat een infographic aka data visualisatie moet zijn. Ik ben recent pas begonnen met het bedenken van verhalen op basis van automotive data. En dat is nog helemaal niet gemakkelijk…

Via-via werd ik gewezen op 2-tal nieuwe online initiatieven: Infogr.am en Easel.ly. Ik heb beide tools eens beetje aan de tand gevoeld en dit zijn mijn eerste resultaten.

Infogr.am

Met Infogr.am kan je met name grafieken in allerlei vormen opmaken in een infographic. Als test heb ik uit VWE Trendweb alle occasionverkopen, nieuwverkopen, exportregistraties, demontages en importen gehaald. Dit bestand heb ik enige bewerking gegeven door 12-maandelijkse voortschrijdende totalen te krijgen.

Dit bestand heb ik vervolgens gebruikt voor gebruik in Infogr.am. Dit is een screenshot daarvan:

Screenshot

Link: http://infogr.am/vwe-persauto-200801-201210/

Easel.ly

Easel.ly is meer bedoeld voor opmaken van een infographic. Het biedt op dat gebied meer mogelijkheden, maar juist weer geen grafiekopties. Om deze reden heb ik andere data toegepast. Ik wilde wel eens visueel maken dat het aantal personenauto’s vele malen groter is dan de andere voertuigsoorten in Nederland.

Dit is versie 0.1 van deze infographic probeersel:

Wagenpark infographic

2 antwoorden op “Automotive data visualisaties – Mijn eerste probeersels”

Reacties zijn gesloten.