Allsecur – Jan-Kees neemt geen risico

Allsecur heeft een nieuwe campagne waarbij Jan-Kees de hoofdrol speelt. Jan-Kees is niet echt een gangbare naam, maar wellicht dat het reclamebureau ex-minister van financien als ijkpersoon heeft genomen? In ieder geval heeft Jan-Kees een voorkeur voor semi-klassieker: Renault Avantime. Daarnaast heeft een zeer hoogzwangere vriendin/vrouw… lekker bij zo’n driedeurs auto achterin te zitten.

Het kenteken van de groene Avantime is 37-JK-PP:

blog-37jkpp

De kentekengegevens van deze Renault zijn als volgt:

blog-37jkpp-vwe

Aangezien ik nieuwsgierig was hoeveel Avantime uberhaupt nog rondrijden in Nederland, heb ik even mijn toegang tot VWE Trendweb gebruikt voor een kleine analyse. De oorspronkelijke aantallen van nieuw geleverde Avantimes weet ik niet, maar momenteel zijn er nog 310 actief geregistreerde. Dit aantal was in januari 2009 nog 298, oftewel er zijn via parallele import een aantal aan ons wagenpark toegevoegd. Een bewijs dat sommige mensen in deze wagen een semi-klassieker zien.

Privacy

In vorige reclames van Allsecur werd actief het kenteken in nonsens omgezet. Hierover berichtte Allsecur destijds via Twitter dat dit overeenkomstig hun afspraak met hun reclamebureau was. Zo’n Avantime lijkt mij een auto die kan passen bij een mediabureau, dus zou het in dit geval hergebruik van een auto van een medewerker zijn?

update Allsecur heeft via Twitter aangegeven waarom ditmaal wel echt kenteken is gebruikt. Ze hebben namelijk een te koop staande auto geleend. Geinteresseerden kunnen alhier kijken: http://bit.ly/121455g natuurlijk verzekert Allsecur deze Avantime graag