OHRA – Commercial Wel direct een leenauto

De mensen van OHRA zijn deze blog goed gezind. In hun reclamecampagne voor autoverzekeringen komen bijna altijd voertuigen met kentekens voor. Steevast zijn dat verzonnen kentekens, waardoor de factchecking van de commercial qua kentekens gauw klaar is. Het reclamebureau van OHRA bouwt echter in de commercials echter vaak linkjes in naar eerdere spots. In de nieuwste spot opgenomen in Rotterdam zit ook linkje.

In deze commercial zit een hele rits aan auto’s met gele kentekens. Stuk voor stuk hebben de reclamemakers hun best gedaan om niet bestaande kentekens te maken:

Kenteken 83-VCM-2
Kenteken 83-VCM-2
Kenteken 24-APP-1
Kenteken 24-APP-1

NOOT: In dit screenshot is duidelijk Euromast te zien, vandaar mijn vondst dat reclame in Rotterdam is opgenomen.

Kenteken 47-TYR-7
Kenteken 47-TYR-7
Kenteken 08-HA-NP
Kenteken 08-HA-NP
Kenteken 15-VKE-3
Kenteken 15-VKE-3

Link met oude commercial

OHRA heeft een oude getrouwe reclameobject opgenomen als cameo in deze commercial. Op het dashboard staat namelijk een paarse krokodil die verwijst naar een oude campagne.

Paarse krokodil van OHRA

Dit cameograpje heeft OHRA eerder uitgehaald.

UPDATE 19 april 2013: Met dank aan de comment van Niels Neessen van OHRA weet ik inmiddels dat de reclame niet in Rotterdam is opgenomen. In de reclame zit wel een ander mogelijke herkenningspunt: een scheepschroef

schroef

Dit was me eerder al opgevallen, maar ik kon de juiste locatie in Rotterdam nog niet vinden. Er staat wel ergens in 010 een standbeeld van een scheepschroef en toevalligerwijs heeft dit standbeeld een automotive link. Het is namelijk de schroef van de boot Tricolor. Dit scheep verging in het Kanaal met honderden auto’s erop.

Wie herkent het standbeeld en locatie in bovenstaand beeld?

UPDATE 23 april 2013: Niels heeft me een aardig puzzeltochtje gegeven waar ik nog niet uit ben: in welke stad is deze commercial wel opgeleverd? Bij het nakijken van de commercial in detail vallen wel een paar andere dingen op.

Zo rijdt de karavaan in 1 shot recht op een vrachtwagen en schiet een tunnel in. De mensen op shot dat auto’s in de tunnel binnenrijden, staan niet op het eerdere shot:

Shot 1
Shot 1
Shot 2
Shot 2

Daarnaast zie je in de tunnel overduidelijk attributen van 1 of ander restaurant, club, winkel of iets dergelijks. Bij stilzetten van de beelden zie je pas dat de editors van deze commercials enige bewerkingen hebben gedaan:

ohra-commercial-tunnel-logos

Stylistisch lijkt er de telleters Tattoo te staan op het liggende bord… Helaas heb ik logo nog niet elders kunnen terugvinden…

De makers hebben wellicht nog meer hints expres achtergelaten voor het Rotterdam effect, want elders in commercial komt verkeersbord voor met opschriften: N471, Berkel en Rodenrijs 8, Delft 15

n471-berkel-delft

 

6 antwoorden op “OHRA – Commercial Wel direct een leenauto”

 1. Hoi Jasper,

  Je hebt oog voor detail, leuk om te lezen!
  Alles klopt op één ding na: de stad. Die Euromast hebben we er later in ‘geplakt’.

  We hebben deze reclame opgenomen in het Paasweekend. Toen lag er sneeuw in Nederland, maar in het filmpje is het al lente. Als het goed is, kun je niet traceren waar we hebben gefilmd. Wil je nog een poging wagen of zal ik het verklappen?

  Zullen we volgende keer jouw kenteken een gastoptreden geven?
  Laat me weten of je dat leuk vindt. 🙂

  Vriendelijke groet,

  Niels

  1. Hi Niels,

   Ik zag nog een link naar Rotterdam, dat standbeeld van een scheepsschroef. Die staat ook ergens in Rotterdam, maar ik twijfelde al wel of het beeld overeenkwam met de werkelijke plek van het standbeeld. Nu daag je me natuurlijk wel extra uit voor de exacte locatie 😉

   Opname van kenteken lijkt me een leuk grapje. Ik zal je daarover emailen.

   Jasper

 2. Leuke reclame, maar wel geïnspireerd door Guust Flater lijkt me. Waar of niet?

  1. Ikzelf niet aan gedacht, maar nu je het zegt… Eens kijken of daar online nog beelmateriaal van is

Reacties zijn gesloten.