Centraal Beheer Achmea – Zelfrijdende auto

Kenteken.TV blog heeft een kleine zomerstop gehouden. Gedurende deze zomerstop gebeurde weinig op TV-commercial gebied. Bij terugkomst stonden er slechts 2 op de TODO-lijst. Deze twee reclames hebben echter 1 opvallende overeenkomst. Het gebruikte merk en model is gelijk: de nieuwe Volkswagen Golf Sportsvan. Voor de ene is dat niet helemaal vreemd, want het is de importeur van dit merk; voor de ander, nl. Centraal Beheer Achmea,  was de keuze wat minder voor de hand liggend.

Hoofdrolspeler in deze reclame is een nieuwe Golf Sportsvan:

blog-8txg76-centraalbeheerachmea-golf

De voertuiggegevens behorende bij kenteken 8-TXG-76 zijn de volgende:

blog-8txg76-centraalbeheerachmea-golf-vwe

Andere kentekens in de reclame

De deurrammer

Naast de VW zijn er nog meer voertuigen met kentekens in beeld. Zo komt een oud baasje in zijn Japanner voorbij:

blog-11gbb5-centraalbeheerachmea-toyota

Het kenteken behoort echter toe een Fransoos:

blog-11gbb5-centraalbeheerachmea-vwe

De lantaarpaalbestormer

In de volgende scene zien we een echtpaar in hun Mini een domino effect veroorzaken door een lantaarnpaal omver te rijden die vervolgens een steiger laat instorten:

blog-37lbnd-centraalbeheerachmea-mini

Het kenteken is niet helemaal goed leesbaar. 37-LB-NB is geen geldig kenteken, en 37-LB-ND verwijst naar een Peugeot 307.

De vrachtwagen

Het volgende slachtoffer in deze reclame is een vrachtwagen die op zijn zijkant belandt:

blog-33gbt1-centraalbeheerachmea-fiat

Het gebruikte kenteken is 33-GBT-1. Een niet waarschijnlijk kenteken voor een vrachtvervoerend voertuig. Toevallig (?) komt er nog een Fiat uit die ook bekend staat om als bedrijfswagen wordt ingezet:

blog-33gbt1-centraalbeheerachmea-vwe

Leuk detail in deze scene is de reclame op de vrachtwagen: You know for kids. Voor een onbekende slogan/bedrijfsnaam, maar het blijkt te linken naar een komedie film The Hudsucker Proxy van de Coen brothers.

Teaser

Uit het persbericht van Centraal Beheer Achmea rondom deze commercial is meer informatie te halen. De commercial is geschoten in Vilnius, Litouwen. Qua voertuigen is gebruik gemaakt van sloopauto’s. Als teaser voor deze commercial heeft het reclamebureau ook een filmpje opgenomen van een zelfrijdende auto op de Nederlandse snelweg.

zelfrijdende-auto-gr7sd

Het gebruikte kenteken deed gelijk al vermoeden aan een fake filmpje. In de reeks mogelijke sidecodes is het vooralsnog niet mogelijk om GR-7-SD als kenteken te hebben. Daarnaast heeft deze zelfrijdende auto geen camera’s op het dak, iets wat nog nodig is om de omgeving goed af te tasten.

Via een omweg heb ik van de gebruikte auto een andere auto met de daadwerkelijke kenteken:

zelfrijdende-auto-3szb18

 

 

 

2 antwoorden op “Centraal Beheer Achmea – Zelfrijdende auto”

  1. Mooie bezigheid dit 🙂 Ik vind de laatste auto wel gaaf bestickerd, weer eens wat anders!

Reacties zijn gesloten.