Volkswagen – Commercial Golf Sportsvan

De nieuwe Volkswagen Golf Sportvan is een populaire reclame auto gebleken deze zomer. Naast de commercial van Volkswagen zelf is dit model ook gebruikt door Centraal Beheer Achmea. Beide adverteerders maken gebruik van humor. Persoonlijk vind ik de twist in de versie van Volkswagen het grappigst.

De Sportsvan komt een aantal keer met kenteken 4-SLH-22 in beeld:

blog-4slh22-volkswagen

De voertuiginformatie van dit kenteken zijn als volgt:

blog-4slh22-volkswagen-vwe

In eerste instantie wilde ik hiermee deze posting afsluiten. Tot ik nog even beter op ging letten. Kentekenreeks SLH is namelijk vorig jaar uitgegeven en niet in 2014. Het gebruikte kenteken in deze commercial is echter nog niet tenaamgesteld. De Sportsvan is een echte 2014 auto, dus deze kan helemaal niet in 2013 aangevraagd zijn.

De voertuiggegevens van een Sportvan zien er namelijk anders uit, blijkt uit de andere Sportsvan die deze zomer in commercial een rol speelt:

blog-8txg76-centraalbeheerachmea-golf-vwe

Kortom, Centraal Beheer Achmea maakt een commercial rondom een zogenaamde zelfrijdende Sportsvan en gebruikt daarbij een goed kenteken (maar plakt op de andere voertuigen niet kloppende kentekens) en de officiele importeur plakt een Golf van een niet Sportsvan versie als kenteken in hun officiele reclame….

Gemiste leadgeneratie kans voor Volkswagen Nederland

De importeur realiseert zich hierbij niet dat de wereld aan het veranderen is. Tegenwoordig zit iedereen op de bank TV te kijken met zijn tablet of smartphone startklaar in de aanslag. Sommige beweren zelfs dat de TV op zichzelf een secondscreen aan het worden.

Anyway, al eerder heb ik kunnen bewijzen dat de kenteken apps van VWE ook veelvuldig worden geraadpleegd tijdens een TV-avondje. De 2 Sportsvan kentekens heb ik ook even gecontroleerd op dit feit. Daarbij wordt gelijk duidelijk dat het kenteken uit de Volkswagen commercial veelvuldig wordt opgevraagd.

blog-4slh22-8txg76-kentekenbevragingen

Zonde voor de leadgeneratie van Volkswagen, maar deze raadplegingen kwamen dus allemaal uit op de “verkeerde” Golf, een gemiste kans