Amstel – Onvergetelijk bier commercial

Amstel bier kreeg  voor het laatst in 2010 een podiumpje voor hun commercial op deze blog. De stille periode wordt met de nieuwe commercial “Onvergetelijk bier” doorbroken met maar liefst 3 gele kentekens in de spot. Kentekens die wellicht onvergetelijk worden door deze posting.

70 seconden versie

45 seconden versie

Kenteken 1 en 2

In shot 1 zitten gelijk 2 kentekens, te weten GV-94-55 en NS-XP-16:

amstel-gv9455-nsxp16

Beide kentekens zijn op het eerste gezicht qua opmaak al beetje vreemd. De linker is qua opbouw gelijk verdacht om door te gaan als een geldige kenteken voor deze zilveren Nissan. Qua opbouw is een kenteken van het type sidecode1. Deze werden echter niet in gele versies uitgegeven, maar in blauwe.

Kenteken NS-XP-16 is qua opbouw van het type sidecode4. Dit kenteken heeft jarenlang rondgereden ter identificatie van een Opel Astra Stationwagon (1e registratie in 1996, demontage in 2011):

amstel-nsxp16-vwe

Kenteken 3

Het derde kenteken is kort zichtbaar in de lange versie van deze reclame. Het is het kenteken van de rode Jeep Cherokee in de commercial:

blog-mmv444

Uit screenshot is niet helemaal duidelijk of dit kenteken/deze auto wel uit Nederland afkomstig is. Kenteken MMV-444 kan prima voorkomen in het land van 1 van de opnamelocaties: Hongarije. Daarnaast heeft het kenteken weinig last van geelzucht.

Nemzetközi járatok

amstel-nemzetkozi-jaratok

De opnamelocatie Hongarije heb ik bepaald op basis van de stationsbeelden. In eerste instantie dacht ik aan Tsjechische woorden, maar na een kleine zoekactie op het internet werden de woorden Nemzetközi járatok gelinkt aan Hongaarse sites en zou iets moeten beteken als “internationale reizen”. De opname locatie is volgens mij Station Budapest-Keleti.

 

 

 

 

 

 

 

10 antwoorden op “Amstel – Onvergetelijk bier commercial”

 1. GV is zelfs geen normaal kenteken, maar gebruikt voor GrensVerkeer (landbouwvoertuigen van boeren met land over de grens).

  1. Klopt helemaal, het is Keleti p.u. in Budapest. De treinen zijn uiteraard ook Hongaars, voorop de meest linkse trein kun je nog net “art” zien staan. Dat is een “overblijfsel” van de woorden “MÁV Start” en is een binnenlandse trein. Geheel rechts staat de Railjet naar Wenen van de GYSEV. Keleti pályaudvar (Ooststation) wordt gebruikt voor de buitenlandse verbindingen. Aan het einde van de commercial loopt de hoofdpersoon naar buiten naar het Baross tér door één van die fraaie smeedijzeren hekken die normaal nooit open staan.

   1. En hoe zit het met de nederlandse trein is het een bestaand station wat station heet ? En de nederlandse trein us dat de toekomstige nieuwe trein van NS?

 2. Sonja, die trein is ook een Hongaarse trein van MAV. Dit betekend dus dat dit gedeelte ook in Hongarije is opgenomen.

 3. Kan jouw vermoeden over het station in Budapest bevestigen, is inderdaad Keleti. Mooi oud station in het centrum van Budapest.

 4. Ik heb eigenlijk geen reactie, maar een vraag: ik zoek een reclame, volgens mij uit de jaren 90, waarin een man naar muziek luistert met een koptelefoon op en dan een vreemd geluidje hoort (sis of plop). Uiteindelijk blijkt het geluid het openen van een bierflesje te zijn.. Weet iemand misschien van welk biermerk deze reclame was of wie de man was?

  1. Dat was een reclame van Grolsch (het openen van een beugelflesje) uit de jaren 0 van deze eeuw.

 5. In aanvulling op Arnout: de redenering sidecode1, dús niet geel, gaat bij de GV kentekens niet op. Net zo min als bij de GN en BN kentekens trouwens, die waren ook gewoon geel.

  “Verdacht qua opbouw” vind ik dan ook niet zo’n goede omschrijving. Maar de blogschrijver woont ver van de grens geloof ik.

  Zie ook http://tinyurl.com/ob6xq7k

  Vraag is wel: wat doet een personenauto met een GV kenteken. Misschien herkeurd naar MMBS?

  1. Marc, bedankt voor je reactie. Ik heb destijds bij schrijven posting niet gedacht aan GV/GN optie inderdaad (ik woon ook niet dicht bij grens inderdaad). Het gebruikte kenteken is “gewoon” verzonnen voor de reclame.

Reacties zijn gesloten.