Divorce versus Boer zoekt vrouw, de kentekenkijkcijfers strijd

Gisteravond begon het tweede gedeelte van het TV-seizoen met een paar hitseries uit voorgaande reeksen. Op Nederland 1 NPO1 begon een nieuwe reeks van Boer Zoekt Vrouw, waarbij Yvon Jaspers wederom vrijgezellen boeren en 1 boerin mag voorzien van een partner voor het leven. Op RTL4 stonden nieuwe seizoenen klaar van 2 series: Moordvrouw en Divorce. Vanochtend keken veel TV-bobo’s met interesse naar de kijkcijfers van de zondagavond. Boer zoekt vrouw won dik met 3,7 miljoen kijkers. Bijna 2 keer zoveel als Divorce, deze serie noteerde met 1,9 miljoen kijkers echter geen beroerde cijfers. In beide serie komen auto’s voor met Nederlandse kentekens. Daarom was Kenteken.TV blog benieuwd naar de kentekenkijkcijfers van deze serie.

Hoe bepaal je kentekenkijkcijfers?

Bij VWE leveren we voor bijna alle mobiele platformen apps om kentekeninformatie op te vragen. Door de verschillende apps hebben we in paar jaar tijd een groot bereik onder de Nederlandse bevolking bereikt. Kentekengegevens worden in allerhande processen opgevraagd. Voor aan- of verkoop van voertuigen (niet alleen personenauto’s zijn bevraagbaar), maar ook tijdens het gebruiken van een auto (voor bijvoorbeeld APK-vervaldatum of mogelijk trekgewicht van je auto). Al eerder is het ons opgevallen dat de apps ook veel worden gebruikt op de bank of (relax)stoel.

Op basis van de bevraagde kentekens was het mogelijk om de kentekenkijkcijfers te achterhalen van beide programma’s.

Boer zoekt vrouw auto

In de serie rijdt Yvon Jaspers een rode Jeep Cherokee. Deze terreinwagen uit de jaren tachtig zie je veel in beeld, maar niet altijd is het kenteken dan goed zichtbaar. In de aflvering van gisteren was het kenteken in ieder geval in 2 shots wel duidelijk leesbaar, nl. 6-SJH-98

boerzoektvrouw-6sjh98-jeepcherokee

In de app “Kenteken opzoeken” (Android downloadlink – gratis / iOS downloadlink – € 0,89) wordt de volgende info getoond voor deze auto uit de tachtiger jaren:

boerzoektvrouw-6sjh98-jeepcherokee-kentekenopzoeken
Screenshot kentekeninfo 6-SJH-98 in app Kenteken opzoeken

Divorce auto

De serie Divorce bevat veel adverteerders in de vorm van productplacement. 1 van de adverteerders van het eerste uur is Volkswagen Nederland. Voor de commercials komt deze adverteerder ook veel voorbij op deze blog. Zodoende zie je uit het modellengamma van Volkswagen veel voorbij vliegen, waaronder een zwarte VW Golf GTI. Deze Golf komt in deze aflevering in 2 scenes volop in beeld. De scene in het begin is vooruitblikje naar een scene die later terugkwam in de aflevering:

divorce-3tdk61-vwgolf

De voertuiginformatie zoals deze getoond worden in onze app iKenteken (iOS downloadlink – gratis / Android downloadlink -gratis) ziet er als volgt uit:

Screenshot kentekeninfo 3-TDK-61 in app iKenteken
Screenshot kentekeninfo 3-TDK-61 in app iKenteken

Kentekenkijkcijfers zondagavond 4 januari 2015

Met behulp van de kentekens heb ik laten achterhalen hoe vaak deze kentekens zijn bevraagd in tijdsperiode 4 januari 2015 tussen 20:00 uur en 23:00 uur. Overduidelijk is Divorce de winnaar van deze kentekenkijkcijfers strijd:

divorce-vs-boerzoektvrouw-grafiek

De 2 pieken zijn precies op de momenten dat de VW Golf GTI goed in beeld kwam zoals op het screenshot al weergegeven. Niet slecht voor de productplacement opbrengsten voor de adverteerder, zou ik zeggen!