Hyundai – nieuwe i20 commercial

Hyundai Nederland is sinds 1 januari 2015 niet langer meer in handen van een prive importeur, maar is direct onderdeel van Hyundai Motors Europa oftewel een fabrieksvestiging. Hiermee is schijnbaar ook nieuwe marketingstrategie uit voortgekomen, want de introductie van de nieuwe Hyundai i20 is voorzien van een commercial en hebben ze ook leuk aan deze blog gedacht.

Commercial

i20 met Nederlands kenteken

In de fraaie commercial komt aantal maal de nieuwe Hyundai i20 voorbij met kenteken 9-XSF-16:

blog-hyundai-9xsf16

Aangezien dit een internationale commercial is van Hyundai en in screenshot ook duidelijk te zien is dat er een kenteken is ingeplakt (wel gemaakt met Kenteken.TV kentekenmaker!), keek niet zo verbaasd op toen er uit de RDW voertuiggegevens een bruine i20 uit kwam rollen die in oktober 2014 is tenaamgesteld:

blog-hyundai-9xsf16-vwe

Aangezien de nieuwe i20 nog niet is uitgeleverd in Nederland, kwam de twijfel naar boven of het gebruikte kenteken wel of niet afkomstig van de nieuwe i20. Het zou niet de eerste keer zijn dat een importeur een kenteken zou pakken van een vorig model namelijk.

Ditmaal is er echter geen broddelwerk op dat vlak geleverd. Deze i20 is namelijk wel degelijk van het nieuwe soort. Hij was destijds dusdanig nieuw, dat bij de kenteken aanvraag van RDW zelfs niet gebruik is gemaakt van Europese typegoedkeuringsgegevens, maar gewoon op basis van individuele import is toegelaten. Bij verder onderzoek naar achterliggende gegevens van deze i20 kan ik niet anders dan concluderen dat deze i20 tot de eerste 100 behoort die van de band in de nieuwe fabriek in Turkije zijn afgerold.

Originele kenteken commercial

Het echte kenteken dat de i20 had in de commercial was er eentje van Duitse makelij blijkt uit 1 van de making offs.. Op de actiewebsite van Hyundai Nederland is dit (ijdelheids)kenteken ook te zien:

blog-hyundai-ofhy20

Eén antwoord op “Hyundai – nieuwe i20 commercial”

Reacties zijn gesloten.