OHRA – Effe wachten commercial met Andre van Duin

Vorig jaar hadden deze blog en verzekeringsmaatschappij een-tweetje gemaakt bij het opnemen van hun commercial. De creatieve afdeling van het bedrijf benaderde deze blog met de vraag of een door deze blog verzonnen kenteken gebruikt mocht worden. Zo geschiedde, zo gedaan. Niet 1 maal, maar zelfs twee maal was het kenteken 0-KTV-84 als cameo opgenomen. In aanloop naar de opnames van een nieuwe versie van de commercial werd ik wederom benaderd voor een nieuwe ijdelheidskenteken. Gisteravond kwam deze nieuwe commercial on-air en vol verwachting keek ik me suf naar een leesbare kentekenplaat.

Helaas voor deze blog komt de gele kentekenplaat van de BMW van Andre van Duin niet duidelijker in beeld dan het volgende beeld:

blog-kenteken-ohra-commercial

Oftewel, weinig extra aandacht te geven op deze blog normaliter. Aangezien de ervaring leert dat in OHRA commercials vaak nog andere cameo’s (zoals de paarse krokodil) voorkomen, heb ik de reclame nog even minutieus nagekeken en 4 opvallende dingen ontdekt:

1. Direct verzekerd is nog niet direct tenaamgesteld

Reclamemakers gebruiken graag hun dichterlijke vrijheden om de waarheid naar hun hand te zetten. De strekking van deze commercial is dat je met de OHRA app/mobiele site snel verzekerd weg kan rijden. In de commercial wordt echter 1 niet geheel onbelangrijk dingetje overgeslagen. De auto dient namelijk nog wel even op naam gezet te worden van het stel. Dat is enkel en alleen te doen bij een PostNL agentschap of een RDW balie. Daar moet je dus het terrein van meneer Van Duin voor verlaten.

2. Mobiele nummer als kenteken

Ikzelf heb het nog niet geprobeerd te bellen, maar ik ben wel benieuwd wat er gebeurt als je het afgebeelde mobiele nummer belt. Zal het nep zijn, krijg je iemand van OHRA aan de lijn of is het nummer van de creative director van Joe Public?

blog-ohra-mobielenummer

3. USP mobiele site

Door het zoeken naar iets opvallends in de reclame viel mijn oog op de teksten op de mobiele site van OHRA. Blijkbaar is het de bedoeling dat 1 uniek verkoopargument extra belicht dient te worden. Hij wordt namelijk twee maal genoemd op de site:

blog-ohra-mobielesite

4. Paarse krokodil is aanwezig!

Hij was mij in eerste instantie ontgaan, maar de paarse krokodil is ook in deze commercial aanwezig. Kijk maar op het hoesje van de mobiele telefoon:

blog-ohra-paarse-croco-sticker

UPDATE 5 februari 2015: Via mijn contactpersoon bij de productie van deze commercial heb ik toch bewijs gekregen dat 1 van mijn aangeleverde kentekencombinaties is gebruikt. Ik wist zelf ook even niet meer wat het ezelsbruggetje was bij het kenteken 4-RST-07, totdat ook het kwartje weer bij mij viel dat het de leeftijd van mijn zoontjes is en hun voorletters. Hier het visuele bewijs (met vriendelijke toestemming van OHRA!):

OHRA-kenteken-04RST7