Nieuwe Kenteken.TV tool – KentekenSurprise

Voor een bepaalde test die ik moest doen voor een klant was ik op zoek naar een manier om een willekeurig kenteken uit de actieve kentekenregistratie te achterhalen. Uit deze noodzaak is een nieuwe Kenteken.TV tool ontstaan: KentekenSurprise.

Wat doet KentekenSurprise?

KentekenSurprise stelt een willekeurig kenteken samen op basis van berekeningen. Vervolgens wordt gecontroleerd of het samengestelde kenteken nog actief is in de RDW kentekenregistratie. Als extra is het ook mogelijk om binnen een bepaalde kentekencombinatie een kenteken random te bepalen:

kentekensurprise-selectie

KentekenSurprise is ontstaan uit een noodzaak om een setje willekeurige kentekens samen te stellen. Het leuke neveneffect is echter ook dat je door KentekenSurprise verrast kan worden met een willekeurige keuze van een voertuig uit het rijdend wagenpark. En dan vindt je op een originele manier enkele pareltjes:

kentekensurprise-sidecode6

Sidecode selectie

Standaard zal KentekenSurprise binnen alle mogelijke kentekencombinaties een actieve kenteken proberen te vinden. Dit kan soms heel snel zijn en soms enkele seconden duren. Vooral de lagere sidecodes 1 t/m 3 zijn zeer trage zoekklussen. Veel berekende kentekens zijn namelijk niet terug te vinden in de kentekenregistratie.