Finnik – Nieuw autoplatform van Nederland

Vandaag is een bijzondere dag voor het bedrijf VWE. Jarenlang kwam once in a while de vraag voorbij of we geen dienstverlening moesten gaan starten voor consumenten. De succesvolle kenteken apps bevestigde een langer sluimerend idee dat iedereen in Nederland die iets met auto’s te maken heeft, behoefte heeft om meer te weten te komen over zijn (toekomstige) bolide. Uit verder onderzoek bleken deze behoeftes op verschillende momenten in het proces van kijken, kopen, rijden en verkopen verschillend te zijn. Als verlengde van de kenteken apps is daarom vandaag de eerste versie van een nieuw consumentenplatform gelanceerd: Finnik, de autoriteit.

De launch van Finnik gaat gepaard met allerlei activiteiten, zowel online als offline. 1 van de middelen om het verhaal van Finnik te vertellen is een video van 2,5 minuut. Je kan de video als een commercial zien en laat nu net in deze commercial kentekens zitten….kortom de verantwoording om Finnik op deze blog aandacht te geven šŸ˜‰

In de video komen een aantal auto’s voorbij waar de hoofdrolspeelster interesse in heeft. De Peugeot 206 (kenteken net niet leesbaar) wordt al voorzien van allerlei wetenswaardigheden, de Opel Agila erachter echter niet:

blog-finnik-04knj7

HetĀ autorapport van deze Opel isĀ heel gemakkelijk op Finnik.nlĀ op te vragen:

blog-finnik-04knj7-rapport
met de volgende beschrijving:

Deze Opel Agila komt uit 2010 en kostte toen ā‚¬13.015. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2010 op kenteken en is voorzien van een lpg & benzine motor die 64 PK levert. Het verbruik van deze auto is gemiddeld 6.6 liter per 100 km en hij weegt 1.011 kg.

Augmented reality

Zelf vind ik de scene met virtuele labelsĀ boven geparkeerde auto’sĀ (alhoewel de drone opnames ook wel cool zijn…) een gave scene. Helaas hebben we deze “feature” nog niet in onze kenteken apps. Het doet me denken aan een augmented reality experiment die ik eerder op deze blog heb gedeeld.

blog-finnik-ar

Gimmick

Een andere leuke gimmick zit ‘m in het autobedrijf dat in beeld komt. Ik ben niet betrokken geweest bij de opname van deze video, maar vindt het daarom niet minder leuk om mijn eigen achternaam voorbij te zien komen:

autobedrijf-verweij

Voor de twijfelaars die denken dat dit autobedrijf erin is gephotoshopt, autobedrijf Verweij bestaat echt en is gevestig in Houten. De verkoper in de showroom daarentegen lijkt me niet daar werkzaam, hij komt me bekend voor.

Audi A3

De Audi A3 in de commercial is niet afkomstig van CarCasting.tv , maar (nog wel) uit de eigen wagenpark van VWE:

blog-audi-68kkp1

Mocht je deze Audi in het echt spotten, zal je aan de kentekenplaathouder zien dat deze door een VWE-er gereden wordt:

8 antwoorden op “Finnik – Nieuw autoplatform van Nederland”

  1. Ik lees net op het Autoweek-forum de klacht dat veel auto’s niet te vinden zijn via dit platform. Da’s natuurlijk een gemiste kans. Hopelijk wordt dit nog verbeterd?

  2. Inderdaad, ook erg jammer dat je de status van oude kentekens zoals geexporteerd of gedemonteerd niet meer kunt zien.
    Deze kentekens worden vanaf nu helemaal niet meer weergegeven?
    Ik hoop dat dit ook nog verbeterd of veranderd.

    1. Met een profiel op Finnik kan je deze extrat gegevens wel zien, maar ik heb inmiddels begrepen dat veel mensen dat niet weten. Ik zal het aan mijn Finnik collega’s doorgeven.

  3. Een aantal kentekens van auto’s die ik zag rondrijden, was niet na te vragen op de finnik-site (geen gegevens bekend). Als ik ze op een willekeurige andere kentekensite opzocht, kwamen de gegevens gewoon tevoorschijn. Ik heb het sindsdien niet meer geprobeerd, is er wat aan gedaan?

Reacties zijn gesloten.