Allsecur – Spinnen met je Toyota IQ

Autoverzekeraar Allsecur zet met de broers Tim en Tom Coronel een reeks commercials in die niet iedereen kan bekoren, gezien hun winst in de Loden Leeuw verkiezing. Of de gebroeders daar erg rauwig om zijn, valt te bezien. In de nieuwste versie wordt een warenhuis op stelten gezet met de broers in een Toyota IQ.

Commercial

Kenteken in reclame

Net zoals in de eerdere reclames gebruikt Allsecur een alternatief kenteken op de wagens. Het was me echter nog niet eerder opgevallen dat het Nederland tekentje op deze versies aan de verkeerde kant zit:

allsecur-kenteken

Wielspin

De voorwielaangedreven Toyota IQ staat in de rankings van hothatches niet erg hoog geklasseerd. Toch weten de broers (vergeef me, ik herken even niet wie achter het stuur zit…) in de reclame met veel wielspin weg te racen:

toyota-iq-allsecur-wielspin

Of in animated GIF:

tim_tom_wielspin

Past een IQ op roltrap?

Aan het einde van de commercial racet de IQ van de roltrap af. Nu maken veel reclamemakers gebruik van dichterlijke vrijheden, maar zou dat in het echie ook kunnen? Kenteken.TV zocht het uit.

allsecur-roltrap

Volgens Toyota Nederland is een Toyata IQ 1,68m breed. Tot zover het makkelijke gedeelte.

Op internet zijn er diverse informatiebronnen te vinden over de afmetingen van zogenaamde tredes, oftewel de tredebreedte. De beste resource bleek uiteindelijk de planningsgids van Schindler te zijn. Volgens deze leverancier zijn er 3 standaard maten qua tredebreedtes voor roltrappen: 600, 800 of 1000mm. De meest gevraagde is 1000mm. Oftewel te smal voor een Toyota IQ. Binnen de roltrappenbusiness bestaan ook nog zoiets als rolpaden (denk aan Schiphol en pier D en je weet genoeg…). Deze rolpaden zijn maximaal 1400mm breed en slechts in beperkte hellingshoek beschikbaar.

Kortom, de trucagedoos van de makers van de reclame van Allsecur is creatief gebruikt, maar berust niet op waarheden.