Hoeveel Duckatti kentekens rijden er rond?

Met kentekens zijn allerlei associaties te bedenken. Zo is recentelijk door RDW de combinatie JB-007-<letter> uitgegeven. De Nederlandse keuze voor James is vrij bijzonder. Hij kan kiezen tussen een Dacia Dokker, BMW X1, Volvo XC90 of Citroen C1-tje (en nog wat ander spul). Vandaag zag ik associaties met een andere televisiester, nl. Donald Duck. In het meest gelezen mannenblad van Nederland rijdt Donald veelvuldig rond in een kek rode cabriootje. Deze echte Duckatti is uitgerust met kentekencombinatie 313. Vandaag zag ik een Nederlandse personenauto met in zijn kenteken het magische kenteken van Donald Duck: 313. Met sidecode 9 en 10 in het Nederlandse kentekensysteem staan er 3 cijfers aaneensluitend in het midden van het kenteken. Vanavond achter de knoppen gaan zitten om eens te kijken hoeveel Nederlandse voertuigeigenaren kunnen zeggen dat ze bijna het kenteken van de befaamde Duckatti hebben.

Duckatti 313

De Duckipedia bevat een uitgebreide beschrijving over de ontstaansgeschiedenis van de rode cabriolet van Donald.

duckatti-313

Er is zelfs een copycat geweest die deze wagen in het echie heeft nagebouwd:

313 in Nederland

Er zijn momenteel 842 voertuigen in Nederland met 313 in het midden van het kenteken (zonder onderbreking van een streepje). Verdeeld naar voertuigsoorten is dat als volgt:

kenteken313-voertuigsoort

Het mooiste kenteken in deze reeks behoort toe aan een snorfiets Zhongneng, nl. Duckatti-313-DonaldDuck:

of aan een elektrische snorfiets van het merk Greenbike met kenteken DD-313-D:

De grootste kans om een 313-kenteken tegen te komen, is op een Peugeot. Dat kan dan zowel een bedrijfswagen, bromfiets of personenauto zijn:

kenteken313-top15merk

De groep Bedrijfsauto’s en personenauto’s kan nog groeien. Daarmee is de hoop nog niet vervlogen dat een rode cabriolet straks voorzien zal zijn van een 313-kenteken. Dat zou namelijk de ultieme Nederlandse versie zijn voor Donald.

Kenteken.TV fan

Overigens heeft Donald vorig jaar al eens de digitale Nederlandse versie van zijn kenteken gewaardeerd:

 

 

 

EĆ©n antwoord op “Hoeveel Duckatti kentekens rijden er rond?”

  1. Gloednieuw van de pers: NL-313-D. Een volkswagen Golf. Was helaas niet rood maar donker-grijs.

Reacties zijn gesloten.