FBTO – App je schade

Het leven van een autoverzekeraar is geen gemakkelijke. Je dient allereerst keihard te werken om nieuwe klanten aan je te binden. Vervolgens is het billen dichtknijpen dat je klanten zo min mogelijk je benaderen. Ofwel de klanten zoeken contact om je te vertellen dat ze naar elders gaan of ze komen je melden dat de contouren van hun verzekerd object ongevraagd een nieuwe plooing hebben gekregen. Dat is voor een verzekeraar ook gelijk het moment van de waarheid. Klanten met schade hebben namelijk niet alleen een deuk in hun bolide, maar ook een beetje in hun zelfvertrouwen. Ze willen dus graag goed en kundig geholpen worden. De trend op dit gebied is om aan het sluiten op de communicatiekanalen die klanten alledag gebruiken, en dus zijn er diverse verzekeraars die hun contactcenter hebben ingericht om ook te communiceren via Whatsapp en/of andere messenger platformen. Ook FBTO heeft deze uitbreiding gemaakt en geeft dat volop aandacht in haar nieuwe campagne.

Commercial

Kenteken Fiat 500

De ongelukkige mevrouw in de reclame rijdt in een kek Fiat 500 cabriootje. Bij het wegrijden van haar beschadigde auto komt het kenteken goed in beeld:

blog-fbto-84qtd7

84-QTD-7 ziet eruit als een echt kenteken. Echter door de letter Q in de opbouw is voor een beetje kenner direct al duidelijk dat het hier gaat om een verzonnen kenteken.

Telefoon verzekerd bij FBTO?

Bij het researchen van de FBTO commercial en de voorgaande viel er iets anders op. FBTO maakt gebruik van 1 en dezelfde deerne in de afgelopen commercials. Een belangrijk thema in veel van de commercials is dat ze gemakkelijk via haar mobiel contact kan leggen met FBTO. Wat daarbij echter vooral opvalt, is de hoeveelheid verschillende merken en type telefoons die ze gebruikt. Het is te hopen voor FBTO dat ze bij verlies, diefstal of technisch malheur niet elke keer claimt op 1 van haar verzekeringen.

fbto-telefoon-nov2015
Telefoon in commercial november 2015

 

Telefoon in commercial februari 2016
Telefoon in commercial februari 2016

 

Telefoon commercial mei 2016
Telefoon commercial mei 2016

 

Telefoon in commercial juni 2016
Telefoon in commercial juni 2016