Terugluisteren bijdrage Kenteken.TV bij Bureau Kijk in de Vegte

Afgelopen zondag 30 april 2017 was Kenteken.TV te gast in de uitzending van het NPO radio2 programma Bureau Kijk in de Vegte. In dit programma wordt onder leiding van Jeroen Kijk in de Vegte prangende vragen van luisteraars beantwoord. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan. Zo verwonderen zich mensen waarom studentenhaver studentenhaver heet of waarom secondenlijm niet aan de binnenkant van de tube plakt.

Ditmaal was er een luisteraar die meer wilde weten over het overslaan van bepaalde letters in de nieuwe kentekenreeks voor personenauto’s. In de rolodex van de redactie van het programma bleek nog een telefoonnummer van een expert op het gebied van kentekens te zitten.

De centrale vraag voor het radio-item was  “Waarom missen de L & M als eerste letter in kentekens? (audiofragment)“, maar tijdens het gesprek werden nog meer kentekengerelateerde onderwerpen behandeld, zoals waarom we in Nederlands nog steeds geen naamplaten hebben, voorspellen van kentekens of wat de betekenis van DM-kentekens is.

Voor de mensen die niet graag 6 minuten willen terugluisteren om de vraag beantwoord te zien. De letter L is al eerder door RDW gereserveerd voor kentekens voor landbouwvoertuigen. Deze kentekening zou per 1 januari 2017 plaats gaan vinden, maar werd in december 2016 door de Tweede Kamer afgeschoten/uitgesteld tot nader order. De letter M wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor de voertuigcategorie motorfietsen.

Al met al weer een leuke ervaring met veel positieve reacties achteraf.